Pieklusināti un gaiši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Adventes laiks sakrīt ar tumšāko ziemas periodu, kad diena ir visīsākā, bet nakts – visgarākā. Tāpēc ilgās pēc gaismas, pēc mierpilna noskaņojuma iededzam sveces. Tradicionālajā Adventes vainagā vai savdabīgā kompozīcijā, kurā savērtas uguns krelles – sveces.

Zilā feja

Kompozīcija ieturēta zilā krāsā, kas simbolizē mieru, aicina uz samierināšanos. Mieram vajag pavisam maz: divas dažāda izmēra sveces un rozi noskaņai.

Zeltītais zemes spēks

Ja gribas pievērst īpašu uzmanību tam, cik pamatelementu izmantosiet kompozīcijā, der ievērot, ka mūsu kultūrai tradicionālāk ir kompozīcijā ietvert nepāra skaita – trīs piecas un vairāk – detaļas, bet saskaņā ar fen šui teorijām – pāra skaitu, tādējādi simbolizējot stabilitāti, jo ģimeni veido divi, bet krēslam ir četras kājas. Sveces kārtotas uz stikla šķīvja, uz kura uzbērti stikla gabaliņi. Tiem ir ne tikai dekoratīva, bet arī praktiska nozīme. Kad svecei degot notek parafīns, tas neizplūst pa visu pamatni, bet sakrājas un sastingst uz šiem stikla gabaliņiem. Mainot sveci, pret jauniem apmaina arī ar parafīnu notecējušos stikliņus.

Sniegots prieks

Uz caurspīdīga stikla šķīvja uzbirdināts nedaudz sniega – dekoratīvi stikla gabaliņi, uz tiem novietotas divas stikla glāzes, kurās iekrituši ledus graudiņi. Ap glāžu pekām un šķīvja malām apvīti mākslīgi priežu zariņi, ap glāzēm vijas āmuļi. Kompozīciju rotaļīgāku padara Ziemassvētku vecīša figūriņa un citi dekori šo svētku noskaņā.

Cerība un mīlestība

Stikla svečturī – vēja lampā – ievietotā svecīte izgaismo pārējās uz stikla šķīvja izkārtotās lietas. Zeltīta roze, zeltīts putniņš un zeltītas līnijas uz sveces saskaņā ar stikla šķīvja un svečtura zaļumu.

Ledus roze 

Minimālisma stilā veidota kompozīcija. Balts stikla šķīvis, baltas kristālstearīna sveces, balti dekoratīvi stikla gabaliņi, kas izskatās kā mazi ledus gabaliņi, sudrabaina stieplīte ar rotaļīgām bumbiņām un košs akcents – no smalkām metāla stieplītēm vīta roze piesātināti zilā krāsā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu