Neparasti risinājumi egles rotāšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Latvijas Dabas muzejā jau decembra sākumā ieskanēsies Ziemsvētku nots, jo 7. decembrī sāksies izstāde «Egle un tās rota». Izstāde «Egle un tās rota» Latvijas Dabas muzejā tapusi sadarbībā ar Rīgas Dabaszinību skolu, un tajā būs aplūkojami floristikas pulciņu audzēkņu, kursu un studiju dalībnieku darbu konkursam iesniegtie darbi par Ziemassvētku tēmu.

Izstādes darbi ir īpaši, jo tie ne vien dzimuši bērnu un jauniešu fantāzijā, bet veidoti, izmantojot vismaz 80% dabas materiālu, jo tieši dabas materiālos slēpjas neizsmeļama krāsu bagātība, ornamentu un struktūru krāšņums, idejas jauniem radošiem lidojumiem, naivisms un pārbagātība vienlaikus.

Izstādē būs aplūkojami dažādās tehnikās gatavoti egles rotājumi, stilizētas egles un Adventes vainagi, kas iemiesos sevī ne vien Ziemassvētku gaismu un sirds siltumu, bet arī radošās domas un svētku prieku, kas mazliet citāds dzimis katra izstādes dalībnieka sirdī.

Ziemassvētki ir vieni no tiem gadskārtu svētkiem, kuros cilvēki ļoti daudz uzmanības pievērš tieši mākslinieciskajai noformēšanai un dekoriem, jo jau izsenis tieši telpu rotājumi — puzuri, eglīte, Adventes vainags — saistījušies ar patieso Ziemassvētku noskaņu un izjūtām. Laika gaitā rotājumi ir transformējušies, mainoties to darināšanas tehnikai, krāsu salikumiem, izmantoto materiālu popularitātei, tomēr saglabājuši savu simbolisko nozīmi un formu.

Izstāde «Egle un tās rota» ir ne vien baudījums acīm un Ziemassvētku noskaņu priekšvēstnesis, bet arī iedvesmas vieta jaunām idejām un svētku dzimšanai sirdī.

Izstādi atbalsta AS «Drogas» un labdarības fonds «Cerību bura».

Ieejas maksa — Ls 0,10, 0,20, 0,30.

Sīkāka informācija muzejā pa tālruni 7356025.

Izstāde būs apskatāma līdz 30. decembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu