Robežlīgumu ar Krieviju varētu parakstīt februārī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas un Krievijas robežlīgumu varētu parakstīt 15. vai 16. februārī. Tā piektdien intervijā Latvijas Radio 4 raidījumam «Darbojošās personas» sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs. Vēstnieks norādīja: ja Latvijas politiski labējie spēki vērsīsies Satversmes tiesā, robežlīguma parakstīšana varētu ieilgt.

Brīdī, kad Latvija pievienoja robežlīgumam deklarāciju, tā izjauca dokumenta parakstīšanu, taču Krievija jau iepriekš bija gatava parakstīt robežlīgumu, sacīja Kaļužnijs. Viņš atzina, ka Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšana ir abu pušu plānveida darbs un tā neesot «caurlaide uz Krieviju». Pēc Kaļužnija domām, robežlīguma parakstīšana nerisinās citas problēmas abu valstu starpā.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izteikumu, ka robežlīguma ar Krieviju parakstīšanā varētu tikties abu valstu prezidenti, Kaļužnijs komentēja visai atturīgi, vien norādīja, ka Putina dienas kārtība šim gadam esot jau saplānota.

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu