Sudraba: tik asu reakciju redzu pirmo reizi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīcība, atstādinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu, pārsteigusi Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. Viņa intervijā Latvijas Radio atzina, ka būtu gandarīta, ja tik asa rīcība sekota pēc visu revīzijās konstatēto pārkāpumu atklāšanas.

«Turpmāk tādu reakciju sagaidīšu uz visiem revīziju rezultātiem,» sacīja Sudraba un piebilda: ja tas tā nebūs, varēs spriest, ka KNAB gadījumā Valsts kontrole izmantota kādu noteiktu mērķu sasniegšanai. Uz jautājumu, vai asā Kalvīša rīcība ir adekvāta konstatētajiem pārkāpumiem KNAB darbībā, kontroliere norādīja, ka tā ir premjera izšķiršanās, kādu lēmumu viņš pieņem, jo iestāde atrodas viņa pārraudzībā. Sudraba atturējās atbildēt, vai šāda rīcība bijusi pareiza.

KNAB konstatētie pārkāpumi atšķiras no citās tiesībsargājošajās iestādēs atklātajiem, secinājusi Sudraba, salīdzinot nepilnības vairāku iestāžu pārbaudēs. Sudraba nezina, kādēļ šāds lēmums pieņemts tagad, tā kā šī informācija bija zināma jau kopš jūnija sākuma. Viņa noliedza, ka pēdējo mēnešu laikā Valsts kontrole būtu noskaidrojusi kādus jaunus pārkāpumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu