Loskutovs atstādināšanu saista ar Šķēles un Lemberga interesēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs uzskata, ka viņa atstādināšana no amata uz izmeklēšanas laiku varētu būt saistīta ar uzņēmēja Andra Šķēles un Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēm.

Loskutovs Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka viņa atstādināšana varētu būt atriebība par sekmīgu KNAB darbu. Viņaprāt, grūti spriest, vai atstādināšanā ir ieinteresēts tieši Kalvītis — iespējams, tas esot saistīts ar Šķēles un Lemberga interesēm. «Baidos, ka man nepietiks pirkstu, lai nosauktu iemeslus,» jautāts par atlaišanas iemesliem, sacīja Loskutovs. KNAB priekšnieks atklāja, ka Lembergs viņu aicinājis neatbrīvot no amata KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Ilmāru Bodi, kas tika turēts aizdomās par slepenu ziņu izpaušanu. Martā Bode tika atlaists.

KNAB vadītājs pieļauj varbūtību, ka lēmums par viņa atstādināšanu varētu būt pieņemts, lai novērstu uzmanību no šā brīža aktualitātēm, kas liecina par valdības nestabilitāti — augsto inflāciju un ažiotāžu ap bijušo Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi.

Loskutovs sacīja, ka otrdien dosies uz darbu, jo Kalvīša rīkojumu par atstādināšanu neesot saņēmis. Viņš arī pieļauj iespēju vērsties tiesā, jo nespēj ar šo lēmumu samierināties. Pamatojot atstādināšanu ar ilgstošiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu izlietošanā, kas ir slepena informācija, viņam atņemta iespēja publiski skaidrot notikušo un pamatot to ar dokumentiem. Ar premjeru Loskutovam nav izdevies sazināties — Kalvītis neesot atradis laiku, lai atbildētu uz viņa telefona zvaniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu