Aicina prokuratūru izvērtēt iespējamo Kalvīša bezdarbību saistībā ar pārkāpumiem KNAB

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Žurnālists Lato Lapsa otrdien nosūtījis iesniegumu ģenerālprokuroram Jānim Maizītim ar aicinājumu sākt kriminālprocesu pret valdības vadītāju Aigaru Kalvīti (TP), lai pārbaudītu, vai Ministru prezidenta tīšas vai netīšas bezdarbības dēļ valstij nav nodarīti būtiski zaudējumi, «Apollo» pavēstīja Lapsa.

Zaudējumi varētu būt radušies, jo Kalvītis gandrīz četrus mēnešus vilcinājies un nav nekavējoties reaģējis uz Valsts kontroles (VK) atzinumu par iespējamiem finanšu pārkāpumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kas ir valdības pārraudzības iestāde, uzskata Lapsa.

«Apollo» jau vēstīja, ka Ministru prezidents pirmdien uz izmeklēšanas laiku no amata atstādinājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku Alekseju Loskutovu. VK revīzijā par KNAB darbu 2006. gadā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu izlietošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu