Tautas partija pavasarī grib Saeimas ārkārtas vēlēšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tautas partija rosina jau šajā pavasarī rīkot Saeimas pirmstermiņa vēlēšanas, liecina partijas valdes un partijas Saeimas frakcijas piektdien izplatītais paziņojums.

«Pēdējo dienu un nedēļu notikumi Latvijā liecina, ka paralēli globālās ekonomiskās krīzes ietekmei mūsu valstī norisinās arī notikumi un procesi, kas var novest pie dziļas politiskās krīzes un saimnieciska sabrukuma,» norāda partija.

Partija uzskata, ka Saeimai ir nekavējoties jāsāk darbs pie pirmstermiņa Saeimas vēlēšanu tiesiskā regulējuma un jaunu vēlēšanu datums ir jānosaka jau pavasarī.

«Šā gada 13.janvāra notikumi pie Saeimas ir kategoriski nosodāms vandālisma akts, kas nebūtu pieņemams nevienā Eiropas valstī. Taču mēs neredzam vienprātīgu nosodījumu pie Saeimas notikušajam no Valsts Prezidenta, sabiedrības un viedokļa veidotāju puses. Vēl vairāk, rodas iespaids, ka daudzi sabiedriski politiski spēki ir ieinteresēti vardarbības turpmākā eskalācijā un klusībā vērtē to kā atbalstu savai politikai,» uzskata politiķi.

Pēc partijas domām, visi līdz šim izskanējušie piedāvājumi risināt situāciju, piemēram, grozot Satversmi, reorganizējot valdību vai visu koalīciju, organizējot jaunus referendumus un veicot nebūtiskas izmaņas Vēlēšanu likumā, nav adekvāti pašreizējai situācijai.

TP norāda, ka saistībā ar finanšu situāciju tuvākā pusgada laikā Saeimai un valdībai būs jāpieņem vesela virkne valstisku un bieži vien nepopulāru lēmumu krīzes pārvarēšanai. Šo lēmumu pieņemšanai un izpildei nepieciešams īpaši plašs sabiedrības atbalsts, ko var iegūt tikai pirmstermiņa Saeimas vēlēšanās

«Pirmstermiņa Saeimas vēlēšanas šajos apstākļos ir vienīgā iespēja pārvarēt krīzi un atgriezt valsti uz stabilitātes un ilgtermiņa attīstības ceļa. Tāpēc pirmstermiņa Saeimas vēlēšanas ir jārīko nekavējoties,» uzskata TP.

Valdošās koalīcijas pārstāvji uzskata, ka ar šādiem ārkārtas mēriem var nodrošināt sabiedrības iesaistīšanos politikā. Tāpēc partija aicina atbildīgus politiskos spēkus un atbildīgus sabiedrības locekļus izmantot Saeimas pirmstermiņa vēlēšanas, lai aktīvi un konstruktīvi iesaistītos politiskajos procesos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu