Sūna: Segliņš iespļāvis sejā policistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Iekšlietu ministra Mareka Segliņa pārmetumus par Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) locekļu rīcību 13. janvārī Vecrīgas grautiņu laikā arodbiedrība uzskata par spļāvienu policijas darbinieku sejā.

Atklātā vēstulē Segliņam arodbiedrības vadītājs Agris Sūna norāda: ministra pārmetumi, ka nekārtību laikā Vecrīgā bijis nepietiekams policistu skaits, jo arodbiedrība nav palīdzējusi, ir muļķības.

«Jūs acīmredzot vēlaties uzvelt vainu šiem cilvēkiem par to, ka viņi, tāpat kā jebkurš cits šī mītiņa dalībnieks, pēc miermīlīgā protesta devās mājās pie savām ģimenēm. Un iespējams, ka Jūsu ausis nav sasniegušas ziņas, ka vairāki policisti, kas patiesi bija ieradušies kā arodbiedrības biedri un mītiņā aizkavējušies, devās palīgā darbā esošajiem policistiem, lai varētu novērst sākušās nekārtības. Turklāt vairāki no viņiem guva pat nopietnas traumas,» saka Sūna.

Viņš uzskata, ka ministra apgalvojumi ir spļāviens sejā visiem policistiem, un jebkādus pārmetumus policistu virzienā arodbiedrība uzskata par nožēlojamiem centieniem slēpt paša ministra nolaidību un nekompetenci.

«Tāpēc, atbildot uz Jūsu pausto viedokli par to, ka man (vai kādam citam iekšlietu sistēmas kolēģim un arodbiedrības biedram) būtu jāaiziet no darba policijā, ieteiktu Jums pašam steidzamā kārtā apsvērt iespēju atstāt iekšlietu ministra posteni, uzņemoties pilnu atbildību par savu politisko nespēju. Galu galā — valsts, kurā var notikt šādas nekārtības, nav pelnījusi tik bezatbildīgu iekšlietu ministru,» uzskata LAPA vadītājs.

Pēc ministra apgalvojumiem, ka Sūna 13. janvārī ir nodevis savus kolēģus, Sūna norāda, ka pēc Segliņa izteikumiem apsvērs iespēju kļūt par profesionālu arodbiedrības vadītāju, lai neļautu ministram un viņam līdzīgiem ņirgāties par iekšlietu sistēmu un tās darbiniekiem.

Sūna arī neizprot Segliņa apgalvojumus, ka LAPA vadītājs, tērpies policista formā, esot aicinājis gāzt valsts varu. «Segliņa kungs, labprāt vēlētos uzzināt, kopš kura laika piedalīšanās miermīlīgā protesta akcijā un aicinājums vadošajos amatos iecelt profesionāļus traktējams kā pamudinājums gāzt pastāvošo iekārtu?!» neizpratnē jautā Sūna.

Viņš skaidro, ka, piedaloties protesta pasākumā, tērpušies policistu formās, policisti parādīja piederību policijai un savu aroda pārstāvju nostāju pret pašreizējo situāciju valstī. Sūna skaidro, ka šāda arodbiedrību rīcība ir sastopama visās attīstītās un demokrātiskās valstīs.

Vēstules noslēgumā Sūna Segliņam uzsver: ja viņš turpmāk šādā veidā vēlas spodrināt savu tēlu policistu acīs, turpmāk ministrs roku var nespiest arī Sūnam, kas par to neapvainosies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu