Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 64 janvāra grautiņu dalībniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Policija lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret 64 personām, kuras šā gada 13. janvārī piedalījās masu nekārtībās Vecrīgā, demolējot ēkas un uzbrūkot kārtības sargiem, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko.

Policija prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesa daļu, kas satur materiālus par 64 personām, kuras aktīvi iesaistījās masu nekārtībās.

Atpazītas joprojām nav 38 personas, bet 55 personu dalība masu nekārtībās vēl tiks izvērtēta.

Iesaistīto personu skaita, nodarīto zaudējumu un apjomīgo lietas materiālu ziņā šī bijusi viena no pēdējā laikā apjomīgākajām izmeklēšanām. Lietas materiāli apkopoti 39 sējumos jeb nepilnās 10 000 lappusēs, veiktas vairāk nekā 700 pratināšanas, 50 liecību pārbaudes notikumu vietās, kā arī nozīmētas 28 dažādas ekspertīzes. Apkopojot iegūto informāciju, noskaidrots, ka 13. janvāra nekārtībās cietušas 35 juridiskās, kā arī 21 fiziskā persona un kopējo nodarīto zaudējumu apjoms ir aptuveni 185 770 lati.

www.masunekartibas.lv

Policija atkārtoti aicina arī pašus masu nekārtību dalībniekus, kuru fotogrāfijas vēl redzamas šīs lapas foto galerijās, labprātīgi pieteikties policijā, jo šāda rīcība tiek vērtēta kā vainu mīkstinošs apstāklis.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu