«Delna»: Tralmaks nenovērtē «Dienas» lomu demokrātijas procesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc piektdienas notikumiem laikraksta «Diena» redakcijā patiesais zaudētājs ir tā Latvijas sabiedrība, kas tic pozitīvām pārmaiņām un ir gatava strādāt to labā, uzskata nevalstiskās organizācijas «Delna» vadītāja Lolita Čigāne.

Piektdien, kad no laikraksta redakcijas aizgāja tās vadošie darbinieki, Latvijas sabiedrība zaudēja būtisku labas pārvaldības un demokrātijas ideju nesēju. Tādējādi šajā smagajā krīzes laikā Latvijas demokrātija kļuvusi vēl vājāka un politika — atvērtāka manipulācijām, norāda Čigāne.

«Delna» ar nožēlu atzīst, ka Aleksandrs Tralmaks, kas nopircis laikrakstu «Diena», nav spējis novērtēt tā lomu Latvijas demokrātijas procesā un ar savām darbībām sagrāvis šo nozīmīgo politikas un sabiedrisko procesu uzraugu.

«Tralmaka neskaidrā komunikācija ar laikraksta darbiniekiem un sabiedrību par pirkuma būtību rada pamatu bažām par sistemātisku un mērķtiecīgu rīcību šā būtiskā medija vājināšanā, kas atstās smagas sekas uz Latvijas demokrātiju nākotnē.»

«Delna» ar nožēlu atzīst, ka smago un pašaizliedzīgo darbu, ko laikraksta «Diena» darbinieki ieguldīja ekonomiskās krīzes izraisīto seku pārvarēšanā, laikraksta jaunā vadība ne tikai nenovērtēja, bet ar savu rīcību noniecināja. Laikraksta «Diena» ilggadējo darbinieku aiziešana un avīzes vājināšana padara jau tā trauslo Latvijas mediju ainu vēl nabadzīgāku un noplicinātāku. Lielākais un patiesais zaudētājs ir tā Latvijas sabiedrības daļa, kas tic pozitīvām pārmaiņām un ir gatava strādāt to labā, tā uzskata «Delna».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu