«Dienas» izdevējus aicina nepazemot žurnālistus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Žurnālistu savienība, reaģējot uz piektdienas notikumiem laikraksta «Diena» redakcijā, aicina preses izdevējus kliedēt sabiedrības bažas par neatkarīgas un kvalitatīvas žurnālistikas turpināšanās iespējām «Diena» izdevumos.

Tāpat savienība aicina preses darba devējus atturēties no cilvēka cieņu pazemojošas rīcības, izsakot darbavietas uzteikumu vai atlaižot no darba.

Savukārt žurnālistiem, kuriem, zaudējot darbu, zudušas radošās izpausmes iespējas, savienība piedāvā izmantot savu interneta mājaslapu, kurā var publicēt savus rakstus.

Jau vēstīts, ka pēc jauno «Dienas» īpašnieku vārdu publiskošanas atlūgumu piektdien iesniedza vairāki «Dienas» vadošie darbinieki. Atstājot savu darbavietu, viņi piektdienas pēcpusdienā saskārās ar apsardzes darbinieku agresīvu rīcību, kuri prom ejošajiem prasīja uzrādīt somas saturu, kā arī bija aizliegts iemūžināt redakcijā notiekošo.

AS «Diena» valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks piektdien pavēstīja, ka par laikraksta «Diena» un «Dienas Bizness» īpašniekiem kļuvusi Roulendu ģimene no Anglijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu