Tautas partija pamet valdību. Premjers sola darbu turpināt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Tautas partijas (TP) vadība izlēmusi pamest Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību, portālam «Apollo» apstiprināja TP līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks.

Vēl ap plkst. 14 bija tikai neoficiāla informācija, ka partija valdību pametīs, taču pēc plkst. 15 partija nāca klajā ar oficiālu paziņojumu.

Dombrovska paziņojumam atteikt TP divpusējas vienošanās slēgšanu,

TP uzskata, ka ekonomikas stabilitātei un izaugsmei nepieciešams īstenot citus ekonomiskos lēmumus, tādēļ nav pieņemams premjera Valda Dombrovska valdības īstenotais kurss, kas ir par iemeslu kādēļ TP atsauc savus ministrus no Dombrovska valdības, liecina paziņojums partijas mājaslapā.

Partija norāda, ka Dombrovska darbība ir neizlēmīga noklusēšana un laika vilkšana, portālu «Apollo» informēja partijas pārstāve Sarmīte Kolāte.

«Dombrovska atteikšanās no piedāvātās vienošanās liecina, ka turpmākais valdības kurss acīmredzot būs vērsts uz nodokļu paaugstināšanu, neefektīva valsts aparāta saglabāšanu un nepopulāru lēmumu atlikšanu pēc vēlēšanām,» prognozē TP.

Turklāt premjers, pēc «tautpartijiešu» domām, trešdien tikai apstiprinājis TP paustais bažas, ka pēc Saeimas vēlēšanā, var atkārtoties pašvaldību vēlēšanu laikā piedzīvotais, kad premjerministrs priekšvēlēšanu periodā melo par gaidāmajiem lēmumiem.

Tomēr, apzinoties politiskās un ekonomiskās situācijas nopietnību, Tautas partija ir gatava nodrošināt politisko stabilitāti.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, kurš līdz ar Tautas partijas lēmumu pametīs valdību, norāda, ka atbalsta valdes pieņemto lēmumu, portālu «Apollo» informēja viņa pārstāve Una Pušpūra.

«Esmu vienmēr teicis, ka koalīcijas valdības stiprumu nosaka savstarpējā partiju uzticēšanās. Premjera partija, kurai viens no galvenajiem uzdevumiem ir koalīcijas stiprināšana, nav tikusi galā ar šo uzdevumu,» komentē Riekstiņš.

TP pametot valdību, Dombrovskim Saeimā būs vien 47 deputātu atbalsts, turklāt deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) jau ilgstoši ārstējas.

Tikmēr premjerministrs norāda, ka pašreizējā valdība turpinās strādāt un šī nav ārkārtēja situācija, portālu «Apollo» informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Viņa uzsvēra, ka šī nav ne pirmā, ne pēdējā mazākumvaldība Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu