Repše: TP dezertēšana no valdības var apdraudēt kredītreitingus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas partijas (TP) dezertēšana no valdības var apdraudēt Latvijas starptautiskos kredītreitingus un mazināt investoru uzticību, atzinis finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Viņš atgādina, ka lielajām kredītreitingu aģentūrām ir divi svarīgi vērtējamie aspekti - ekonomiskā un politiskā situācija valstī, tāpēc šāda situācija var atstāt iespaidu arī uz tālāko valsts novērtējumu.

Tomēr, neskatoties uz šādu pavērsienu, valdības darbs esot stabils un iesāktās lietas tiks turpinātas. Repše arī uzsvēris, ka TP dezertēšana no valdības kārtējo reizi apliecinājusi, ka šī partija izvairās no atbildības un šajos ekonomikai grūtajos laikos vienkārši negrib strādāt, kur nu vēl uzņemties atbildību par iepriekšējo darbību, esot pie varas, aģentūrai LETA sacīja ministra pārstāvis Aleksis Jarockis.

«Treknajos laikos», kad varēja pieņemt populārus lēmumus, TP bija pie varas, bet, kad ir grūti laiki un nepieciešama valdības vairākuma rīcība, TP izvairās no atbildības un negrib strādāt, savu sašutumu paudis Repše.

Ministrs arī atgādina, ka no visiem politiskajiem spēkiem sagaida kvalitatīvus un izsvērtus priekšlikumus, lai varētu veikt arī 2011.gada valsts budžeta konsolidāciju. Jau tagad esot skaidrs, ka bez turpmākas starptautisko aizdevēju palīdzības Latvija nespēs pildīt savas saistības pret iedzīvotājiem.

Kā ziņots, Valsts kanceleja šo pēcpusdien ir saņēmusi Tautas partijas (TP ) vēstuli par ministru atsaukšanu no darba valdībā, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Vēstuli parakstījuši TP valdes priekšsēdētājs Andris Šķēle un TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece. Vēstulē norādīts, ka no šodienas no valdības tiek atsaukti visi pieci TP ministri.

Darbu valdībā pārtrauks ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš, veselības ministre Baiba Rozentāle un kultūras ministrs Ints Dālderis.

LETA jau ziņoja, ka TP šodien Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē nolēmusi pamest Dombrovska vadīto valdību, pēc sanāksmes paziņoja TP līderis Andris Šķēle.

Savukārt Dombrovskis uzsvēris, ka, neskatoties uz TP lēmumu, valdība turpinās strādāt, būdama mazākuma valdība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu