Zināmi iespējamie ministru aizstājēji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja pirmdien, 22.martā, Tautas partijas (TP) ministri iesniegs demisijas rakstus, tad veselības ministres amata pienākumi tiks uzticēti iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), tieslietu ministra pienākumi - labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS), ārlietas - aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par kultūras ministra amatu vēl nav pieņemts lēmums, bet reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākuma izpildītājs netiks noteikts, noskaidroja LETA.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju pagaidām partijas nesteigsies pēc iespējas ātrāk nominēt jaunus ministru amata kandidātus, bet ieturēs pauzi un sagaidīs LPP/LC skaidru atbildi, vai tā vēlas pievienoties valdības koalīcijai.

Lai neizraisītu liekus asumus koalīcijā un arī ārpus tās, ministru amatos nolemts nevirzīt kandidātus, kuriem ir neviennozīmīga reputācija, piemēram, «Pilsoniskās savienības» līdzpriekšsēdētāju Ģirtu Valdi Kristovski, pret kuru varētu būt iebildumi Zaļo un zemnieku savienībai, Ingrīdu Circeni (JL), kuras darbība savulaik tika pretrunīgi vērtēta ministres amatā, aģentūrai LETA skaidroja kāda valdībai pietuvināta persona.

Tāpat ministru amatos neesot plānots virzīt savulaik no TP aizgājušo Arti Pabriku vai no tās izslēgto Aigaru Štokenbergu, kuri tagad ir «Sabiedrības citai politikai» biedri.

«Mēs rīkosimies maksimāli korekti ar nākamo ministru amatu kandidātiem, lai nebūtu lieku asumu un domstarpību ne pašā koalīcijā, ne ārpus tās,» aģentūrai LETA sacīja tās informācijas avots.

Kā ziņots, TP paziņojusi, ka tās ministri atstās valdību. Līdz ar to darbu valdībā pārtrauks ārlietu ministrs Māri Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš, veselības ministre Baiba Rozentāle un kultūras ministrs Ints Dālderis.

Valdības koalīciju pēc TP aiziešanas veido «Jaunais laiks», Zaļo un zemnieku savienība, «Pilsoniskā savienība» un apvienība «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, to atbalsta arī «Sabiedrības citai politikai» parlamenta deputāti Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Dzintars Ābiķis. Līdz ar to Dombrovskim parlamentā ir 47 deputātu atbalsts, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) gan jau ilgstoši ārstējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu