Atkal būtiskas izmaiņas laikraksta «Diena» vadībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par «Dienas mediju» galveno redaktoru iecelts Guntis Bojārs, bet par laikraksta «Diena» galveno redaktoru kļuvis Sergejs Ancupovs, aģentūru LETA informēja AS «Diena» sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Muhka.

Bojārs, kurš jūnija vidū sāka pildīt laikraksta «Diena» galvenā redaktora pienākumus, jaunajā amatā iecelts, novērtējot un atbalstot Bojāra redzējumu par «Dienas» turpmāko attīstību. Bojārs par «Dienas mediju» galveno redaktoru iecelts, lai dotu viņam iespēju savu koncepciju paplašināt uz citiem AS «Diena» laikrakstiem un portālu «Diena.lv».

Par laikraksta «Diena» galvenā redaktora pirmo vietnieku iecelts Dzintars Zaļūksnis.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Ancupovs dzimis 1963.gada 5.augustā Krievijā, Habarovskas apgabala pilsētā Sovjetskaja Gavaņ. Kopš 1964.gada viņš dzīvo Latvijā.

2001.gada augustā Ancupovs ieguvis Latvijas pilsonību. Jaunais «Diena» galvenais redaktors Rīgas Politehniskajā institūtā apguvis radio elektronisko aparātu tehnoloģiju un konstruēšanu. Lielbritānijas valdības Centrālajā informācijas birojā Londonā viņš apguvis efektīvās komunikācijas un PR. Londonā apguvis arī mārketingu, zīmolu plānošanu un vadīšanu.

Savulaik Ancupovs bijis «Latvijas TV» redaktors, režisors un vairāku politisko programmu vadītājs. Bijis arī Krievijas sabiedriskās Televīzijas korespondents.

Ancupovs jau agrāk strādājis laikrakstā «Diena», kur bijis galvenā redaktora vietnieks, krievu valodas izlaiduma galvenais redaktors.

Strādājis arī «Latvijas Radio», bijis Latvijas Republikas Augstākās Padomes preses dienesta vadītājs, kā arī Ministru prezidenta Valda Birkava (LC) laikā vadījis Ministru kabineta preses dienestu, bet 1994.gada novembrī kļuvis par savienības «Latvijas ceļš» priekšsēdētāja Birkava preses sekretāru.

2002.gada decembrī Ancupovs kļuvis par izdevniecības «Bizness & Baltija» prezidentu, taču šo amatu atstājis 2003.februārī.

2004.gadā Ancupovs iecelts par izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča (LPP/LC) padomnieku nacionālo mazākuma tautību jautājumos

No 1996. līdz 2009.gadam Ancupovs bijis konsultants korporatīvo un mārketinga komunikāciju jomā, konsultants stratēģiskā menedžmenta jomā, viņš ir Indijas klasiskās mūzikas skolas «Saraswati» dibinātājs, bet 2009.gadā kļuvis par Nacionālo resursu institūta (NRI) direktoru.

Kā liecina NRI mājaslapā publicētā informācija, Ancupovs padomē strādājis kopā ar ekspremjeru Birkavu, vienu no pirmajiem kustības «Par labu Latviju» manifesta parakstītājiem un Latvijas Juristu biedrības priekšsēdētāju Aivaru Borovkovu un biznesa konsultantu Mārci Bendiku.

Savukārt Zaļūksnis Latvijas Universitātē ieguvis jurista grādu. Savulaik viņš strādājis laikrakstā «Rīgas balss», piedalījies arī laikraksta «Diena» veidošanā. Bijis arī laikraksta «Neatkarīgā Cīņa» komentētājs.

Zaļūksnis strādājis arī laikrakstā «Segodņa».

Kopš 2001.gada jūnija viņš pieņemts darbā par referentu Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, kur savu darbību beidza šogad.

Muhka informēja, ka pēc pagājušajā nedēļā notikušajām izmaiņām AS «Diena» padomē iecelts jauns AS «Diena», ka arī SIA «Dienas mediji» valdes priekšsēdētājs Uldis Salmiņš.

No AS «Diena» padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aleksandrs Tralmaks, kurš jau piektdien paziņoja, ka aiziet no «Dienas».

Tralmaka vietā AS «Diena» padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Jānis Ogsts, kurš līdz tam bija padomes loceklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu