Bijušais iekšlietu ministrs norāda, kurš būtu vainojams Jēkabpils notikumos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Pie visām šausmām un ažiotāžas ap Jēkabpils notikumiem es gribētu uzsvērt un atzīmēt, ka noziegums tika atklāts, un arī šo noziegumu atklāja policija, un tikai tad mēs uzzinājām, ka arī noziedznieki bija policisti. Ja nebūtu bijis aktīva un profesionāla policijas darba, mēs nekad neuzzinātu, kas bija šie bandīti. Tas būtu bijis viens neatklāts noziegums, bandīti būtu veiksmīgi aizmukuši, taču šoreiz tā nenotika,» intervijā LTV1 raidījumam «Labrīt, Latvija!» teica bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

Viņš atzīmēja, ka no vienas puses notikušais ir kauna traips policijai, no otras - tikai Jēkabpils policijas aktīvs darbs atļāva atklāt šo noziegumu.

Segliņš tāpat norādīja, ka nekad mazs atalgojums nevar un nedrīkst būt attaisnojums noziedzīgai darbībai.

«Šajā gadījumā ir vainīgie, un tie jāmeklē tiešajos priekšniekos šajā struktūrvienībā. Atceros, kad biju iekšlietu ministrs, bija skaists stāsts, kā vīri, kas strādā specvienībā, tiek sagatavoti kā ierocis - viņi māk labi šaut, labi sist, ka viņi ir kā bieds noziedzniekiem. Kā tiek kontrolēts, ar ko viņi draudzējas. Kā viņi tiek uzmanīti arī pēc dienesta gaitu beigām. Un tagad izrādījās, ka daži no šīs specvienības vienkārši siro,»  pauda bijušais ministrs, norādot, ka vainot iekšlietu ministri un policijas priekšnieku šajā notikumā nevajadzētu.

«Man tieši patīk, kāda ir iekšlietu ministres [Lindas Mūrnieces] un Valsts policijas priekšnieka [Arta Velša] morālā stāja, komentējot šo traģisko notikumu. Bet konkrētās struktūrvienības priekšnieks un konkrētie cilvēki, kas atbildēja par kadru politiku šajā struktūrvienībā, nav bijuši savos uzdevuma augstumos,» norādīja Segliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu