Ar naudas prēmijām apbalvo Jēkabpils laupītāju aizturēšanā cietušos policistus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija ar naudas prēmijām atbalstījusi policijas darbiniekus, kuri guva ievainojumus, aizturot bruņotos laupītājus Jēkabpilī, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas preses pārstāve Zane Maskaļonoka.

Prēmijas  120% apmērā no darbinieku mēnešalgas tika izmaksāta, pamatojoties uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 16. panta 4. daļu, kas paredz, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi var prēmēt par tāda nozieguma novēršanu vai atklāšanu, kas radījis vai varēja radīt būtisku kaitējumu, atbilstoši valsts institūcijā noteiktajai prēmēšanas kārtībai un kritērijiem.

Tāpat cietušajiem darbiniekiem tiks izmaksāti vienreizēji pabalsti, kas paredzēti Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 19. panta 3. daļā. Likums paredz, ka  amatpersonas, kuras, pildot ar dzīvības vai veselības apdraudējumu (risku) saistītus dienesta pienākumus, ir cietušas nelaimes gadījumā un guvušas ievainojumu vai sakropļojumu, vai kuru veselībai nodarīts citāds kaitējums (izņemot arodslimību), saņem vienreizēju pabalstu. Pabalsta apmērs tiek noteikts atbilstoši Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumiem Nr. 565, kas nosaka pabalsta apmēru atkarībā no gūto ievainojumu smaguma.

Dažādiem apbalvojumiem tiek virzīti arī visi tie policijas darbinieki, kuri piedalījās noziedznieku aizturēšanā Jēkabpilī.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums paredz, ka  par priekšzīmīgu dienesta uzdevumu izpildi vai labiem dienesta pienākumu izpildes rezultātiem amatpersonai var piešķirt apbalvojumus, piemēram,  pateicību, naudas balvu, papildatvaļinājumu, kārtējo speciālo dienesta pakāpi pirms termiņa un citus apbalvojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu