Advokāts noliedz, ka par Čalovska aizstāvību saņemtu lielu naudu (159)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja valdība lems par smagos kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska izdošanu ASV, advokāti turpinās cīnīties par iespēju viņam sodu izciest Latvijā, sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» pastāstīja advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Viņš nosauca par «muļķībām un demagoģiju» viedokli, ka advokāti šajā lietā iesaistījušies lielas naudas dēļ.

«Tās ir absolūtas muļķības un demagoģija, ka advokāti [šajā lietā] iesaistījušies par lielu naudu, un Čalovskis kādam maksā lielu naudu,» sacīja Vārpiņš. Viņš stāsta, ka viss esot sācies no «sīkuma», pa vienam pieaicinot advokātus, lai tiktu atrisināts kāds jautājums.

«Šie jautājumi apauga un pārvērtās par idejisku cīņu, kas turpināsies [arī tad, ja Čalovskis tiks izdots ASV],» klāstīja Vārpiņš.

Vārpiņš pastāstīja, ka advokātu komandā, kas aizstāv Čalovski, esot pieci vai seši advokāti. Viņu motivācija esot sajūta, ka «cilvēkam jājūtas drošam, ja viņš ir Latvijas pilsonis.»

Jau ziņots, ka valdība šodien aiz slēgtām durvīm vēlreiz skatīs jautājumu par smagos kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska izdošanu ASV, liecina valdības darbakārtība.

Uz valdības sēdi uzaicināts ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un prokurors Mārcis Viļums.

Tikmēr organizācija "Pro bono" šodien plkst.11.30 skvērā pie Ministru kabineta plāno piketēt pret Čalovska izdošanu.

Komentāri (159)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu