Fotoreportāža: Pie Ministru kabineta piketē pret Čalovska izdošanu (135)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šodien pie Ministru kabineta notika pikets pret tā dēvētā «Imantas hakera» Denisa Čalovska izdošanu ASV.  Piketu pašvaldībā  pieteica Čalovska māte Jeļena Čalovska. Iepriekš tika plānots, ka pikets ilgs divas stundas un tajā piedalīsies aptuveni 50 cilvēku, taču ieradušies bija vien aptuveni desmit cilvēku. 

Aģentūra LETA vēsta, ka uz piketu bija ieradusies Čalovska māte, klasesbiedrs un vēl daži, kam rūp, lai jaunieti tiesātu Latvijā, nevis ASV. Čalovska māte nebija īpaši runīga, vien noteica, ka tic sava dēla nevainīgumam un cer uz taisnīgu tiesu Latvijā.

Savukārt jaunieša klasesbiedrs Aleksejs apgalvoja, ka Denisam neesot zināšanu, lai pastrādātu tādu noziegumu, par kādu viņu tur aizdomās. «Gribētos, lai Denisam ir iespēja stāties Latvijas tiesas priekšā. Mēs ceram uz to labāko šeit,» teica klasesbiedrs. Cita piketa dalībniece uzsvēra, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības tikt tiesātam viņa dzimtenē, kas dod iespējas uz kvalitatīvāku aizstāvību, nekā tas būtu iespējams ASV. Viņa piebilda, ka aizstāvībai nemaz neesot piedāvāts iepazīties ar apsūdzības dokumentiem.

Piketa dalībnieki rokās turēja plakātus ar tekstu «Brīvību Denisam Čalovskim» un «Nepieļausim Denisa Čalovska izdošanu ASV».

Jau ziņots, ka valdība šodien lemj par Čalovska izdošanu ASV.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu