Latvija informēs ASV pusi par ECT lēmumu Čalovska lietā (74)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvija informēs ASV pusi par šodien Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) pieņemto lēmumu par pagaidu aizsardzību kibernoziegumos apsūdzētajam Latvijas pilsonim Denisam Čalovskim, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

ĀM norāda, ka Latvijai ir jārespektē ECT lēmums, jo «esam tiesiska valsts un ievērojam Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas standartus».

Šodienas lēmums Latvijas attiecības ar ASV neietekmēs, jo mūsu valsts pienākums ir respektēt ECT lēmumus, saka ĀM. «Vēršam uzmanību, ka šis nav galīgais lēmums, bet tikai lēmums par pagaidu aizsardzības pasākumu piemērošanu. Tāpēc pusēm vajadzētu sagaidīt tiesas galīgo nolēmumu.»

ASV vēstniecībā aģentūru LETA informēja, ka tā zina par ECT lēmumu un noskaidro, ko tas nozīmē attiecībā uz Čalovska izdošanu.

Kā ziņots, ECT pieņēmusi izskatīšanai Čalovska advokātu iesniegumu un noteikusi pagaidu aizsardzību - aizliegumu izdot Čalovski ASV. Čalovski nedrīkst izdot ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta Strasbūras tiesā. Turklāt Čalovska sūdzībai piešķirta prioritāra kārtība.

Tikmēr Čalovska advokāti vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu pārskatīts viņam piemērotais drošības līdzeklis, lūdzot viņu atbrīvot no apcietinājuma. Čalovskis joprojām atrodas Rīgas Centrālcietumā.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu