Grigule šmaucas, lai varētu saņemt 520 eiro kompensāciju (339)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apjomīgā Ivetas Grigules Eiroparlamenta vēlēšanu kampaņa ir aizņēmusi ne tikai iedzīvotāju pastkastītes, radio ētera laiku un plakātus visā Latvijā, bet arī visu deputātes laiku, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Tā deputātei ir pietrūcis, lai piedalītos Saeimas komisiju sēdēs un plenārsēdēs jau kopš aprīļa vidus. Tomēr par aprīli Grigule ir saņēmusi kārtējo kompensāciju par transporta izdevumiem 520 eiro. Tādu deputātiem, kas deklarējušies laukos, maksā par nokļūšanu uz darbu. Grigules oficiālā dzīvesvieta ir Ogres novadā. Tomēr gan viņa pati, gan viņas lauku māju iemītnieki atzina, ka īstenībā politiķe dzīvo pusstundas braucienā no Saeimas – Mārupē.

Pusotru mēnesi pirms Eiroparlamenta vēlēšanām Saeimas deputāte Iveta Grigule uz Saeimu vairs nenāk. Pēdējo reizi parlamenta sēdē piedalījās 10.aprīlī. Kopš 6.maija iesniegusi slimības lapu. Tomēr atalgojumu par darbu saņem. Aprīlī viņas alga bijusi 1615 eiro, 522 eiro saņēmusi transporta izdevumu kompensācijā. Tāda deputātam pienākas, ja viņš dzīvo ārpus Rīgas. Amatpersonas deklarācijā liecina, ka Grigulei ir četri namīpašumi Mārupē, Krapē, Skrīveros un Siguldā. Par savu oficiālo dzīvesvietu viņa izvēlējusies Krapes pagasta Spārniņus.

Līdz 2012.gada pavasarim Saeimas deputāte Iveta Grigule bija deklarējusies Mārupē un kompensācijās par transporta izdevumiem saņēma aptuveni 70 latus. No 2012.gada pavasara viņa ir deklarējusies Krapes pagasta Spārniņos. Tas ļauj kompensācijās par transporta izdevumiem saņemt aptuveni 350 latus, no šobrīd aptuveni 500 eiro katru mēnesi.Saeimā neviens nekontrolē, vai deputāts patiešām dzīvo attālajā deklarētajā dzīvesvietā un vai čekus nav savācis no draugiem vai arī nobraucis ceļojumos pa Latviju.

«Saeima kompensē deputātiem radušos transporta izdevumus un tas ir atkarīgs no tā, cik tālu no Rīgas dzīvo deputāts. Jo tālāka ir šī deklarētā dzīvesvieta, jo lielāka ir šī komepensācijas summa. Lai iegūtu šo kompensāciju, deputātam ir jānorāda sava deklarētā dzīvesvieta, gan jāiesniedz dokumenti, kas faktiski pierāda šos te radušos izdevumus. Tie būtu degvielas čeki vai transporta biļetes,»skaidro Saeimas Preses dienesta vadītājs Juris Vīgulis.

Skaidrojumu no Grigules iegūt nebija viegli. Uz telefonu neatbildēja un pa dienām mājās nebija. Viņu noķert izdodas tikai Eiroparlamenta vēlēšanu dienā.

IVETA GRIGULE, Saeimas deputāte (ZZS)

Labdien, Grigules kundze!

Sveicināti!

Gribēju prasīt, kādēļ jūs neesat Saeimā no 10.datuma.

Slima.

No 10.aprīļa.

Esmu gan, jā.

No 10.aprīļa, bet ārsta zīme jums tā kā no 6.maija. No 10 aprīļa jūs neesat bijusi Saeimā.

Nevar būt.

Nē, nē, nē. Mums ir precīzi dati, kur rakstīts, ka no 10.aprīļa jūs tur neesat bijusi.

Man ir slimības lapa...

No 6.maija. Jā. Un no tā 10.aprīļa līdz 6.maijam ?

Nē, nē, tur ir kaut kāda kļūda.

Grigule cenšas apstrīdēt oficiālos deputātu dalības reģistrācijas datus, tomēr beigās atzīst – pirms sasirgšanas bijusi aizņemta, tiekoties ar vēlētājiem.

Bet tad līdz tam 6. datumam varētu būt, ka jūs braucāt uz tām tikšanām ar vēlētājiem?

Aprīlī mēs braucām vēl. Mēs bijām gan Ugālē bijām, gan Kuldīgā bijām, tā kā aprīlī mēs braucām. Maijā, 3.maijā bija mums uz Grobiņu brauciens. Bet diemžēl uz Grobiņu es vairs netiku.

Grigule neko neētisku nesaskata savā shēmā ar izdevīgo degvielas kompensāciju. Tieši otrādi. Viņa uzskata, ka valsts viņai piešķir pārāk maz naudas, lai viņa varētu reklamēties Eiroparlamenta vēlēšanām. Savus reklāmas pasākumus viņa attaisno ar deputātes pienākumiem tikties ar vēlētājiem.

IVETA GRIGULE Saeimas deputāte (ZZS)

Kādēļ jūs pārdeklarējāties 2012.gadā uz Krapi?

Tāpēc, ka es tur arī regulāri uz turieni dodos.

Nu redziet, jūsu tie cilvēki, kas tur dzīvo, mums tur teica, ka jūs tur darbadienās neesat nekad.

Nē, nu tad, kad es esmu slima, protams, ka es tur neesmu.

Nē, bet jūs neesat bijusi pēdējā laikā vispār tur, jūs dzīvojat šeit.

Es pēdējā laikā tur neesmu bijusi.

Jā, bet redziet, šī deklarēšanās Krapē jums sniedz iespēju kompensācijā saņemt lielākas kompensācijas par degvielas čekiem, vai ne?

Pilnīgi iespējams. Jūs pats zināt, ka es braucu ar cilvēkiem. Man nenosedz jebkurā gadījumā manus benzīna izdevumus tās kompensāciju naudas.

Nu jā, bet jums jau kompensē par pārvietošanos no mājvietas uz darbavietu, ne jau par braukšanu pa valsti ar vēlētājiem.

Nu, acīmredzot, to varbūt vajadzētu pārskatīt.

Šonedēļ novērots, kā sasirgusī Grigule laikā, kad viņai bija jābūt kādā Saeimas apakškomisijā, braukā no savas mājas uz Rīgu. Pēc vēlēšanām politiķe sola izveseļoties.

IVETA GRIGULE Saeimas deputāte (ZZS)

Vienkārši kolēģi interesējas, bija braukuši ciemos, jūs šeit neesat, tādēļ arī mēs tā interesējamies, kas ar jums noticis ir.

Ambulatorā, uz procedūrām biju. Tā kā nākošnedēļ es noslēgšu šo slimības lapu un tad mēs tiksimies.

Bet trešdien jūs braucāt pie ārsta, es saprotu, ja. trešdien?

Es nepateikšu, kuru dienu. Es braucu bieži.

Bieži, ja? Blaumaņa ielā jums tas ārsts?

Blaumaņielā?

Nu mēs jūs pamanījām Blaumaņielā.

Nē, Blaumaņielā man nav ārsta.

Grigule ir vienīgā ZZS pārstāve Saeimas Ārlietu komisijā, arī tās sekretāre. Šis amats liek ne tikai piedalīties komisijas sēdēs, bet arī būt klāt neformālās sarunās ar ārvalstu kolēģiem. Arī tur Grigule nav bijusi. Komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš netic slimošanai. Viņš uzskata, ka deputāte bijusi pārāk aizņemta ar savu kampaņu, lai nāktu uz Saeimu.

Komentāri (339)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu