«Vienotības» un NA aicinājums sabiedrībai (407)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vienotības aicinājums: 

Politiskā sadrumstalotība un ķīviņi, ko līdz šim esam uzlūkojuši kā neiztrūkstošu un diemžēl arī nenovēršamu Latvijas politiskās vides elementu, priekšvēlēšanu gaisotnē pāraug klajos melos, agresīvā propagandā un politiskās manipulācijās ar sabiedrību. Šāda akla dzīšanās pēc sava politiskā kapitāla kļūst par draudu mūsu nacionālajai drošībai.

Ukrainas notikumi mums visiem māca būt vienotiem un neļauties provokācijām, jo valsts iekšējo vājumu var efektīvi izmantot ārēji pretinieki.

Tie politiķi, kas šobrīd sabiedrību aicina uz protestiem un piketiem, ne uz brīdi nav aizdomājušies par valsts vai sabiedrības interesēm. Ne mirkli viņi nav vērtējuši to, kā šādas rupjas provokācijas var atsaukties uz mūsu iekšējo stabilitāti un ārējo drošību.

Aiz meliem apvītās kampaņas pret bankas «Citadele» pārdošanu nopietnam ASV investoram slēpjas gluži citas intereses, kas, visticamāk, finansiāli, un ideoloģiski cieši saistītas ar Krievijas biznesa un politiskajām ambīcijām mūsu valstī un reģionā. Tādēļ aicinām nekļūt par ieroci to politiķu rokās, kuriem Latvijas brīvība ir tukši vārdi, un nepiedalīties Rīgas domes kabatas arodbiedrības priekšvēlēšanu mītiņā svētdien Doma laukumā!

Mēs ļoti labi redzam, kādas metodes politisko konkurentu apkarošanā izmanto arvien grūtāk prognozējamajā kaimiņvalstī Austrumos. Šāda veida politika acīmredzami ir arī «Saskaņas» mērķis, ja tā nāktu pie varas.

Skarbas ir mūsu vēstures mācības, cīnoties par savas valsts neatkarību. Daudz pūļu, cerību un kopīga darba ieguldīts, lai mūsu valsts šodien atrastos Eiropas izaugsmes līderu vidū. Nevienam nav tiesību likt mums no sasniegtā atteikties. Nevienam nav tiesību apdraudēt mūsu kopīgos sasniegumus.

Es zinu, ka mūsu sabiedrība ir gudra. Tā spēj kritiski analizēt notikumus, vērtēt gan politiķu vārdus, gan rīcību, izprast cēloņsakarības un neļauties kļūt manipulējama. Nepakļauties provokācijām. Būt atbildīga par Latviju.

Nacionālās apvienības aicinājums:

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK (NA) uzskata, ka bankas pārdošanas izdevīgums valstij nav izvērtēts, un nekādā gadījumā banka nedrīkst nonākt bijušo «Parex» īpašnieku rokās, tādēļ NA sniedz savu motivāciju nepiedalīties balsojumā par

Saskaņas iesniegto lēmumprojektu.

NA ir iestājusies pret bankas «Citadele» pārdošanu un šādu pozīciju valdībā aizstāvējuši arī NA ministri. NA jau laikus mudināja valdību veikt pārrunas ar Eiropas Komisiju par pārdošanas nosacījumu maiņu, tomēr tas netika pienācīgi darīts.

Tā kā «Citadele» pārdošanas darījums ir slepens, Saeimai nav pieejama detalizēta informācija par darījuma nosacījumiem un tāpēc deputāti nevar pilnvērtīgi izvērtēt visus darījuma ekonomiskos un drošības aspektus.

NA uzskata, ka politiskā atbildība par šo darījumu jāuzņemas Vienotībai, kuras pārstāvji valdībā ir atbildīgajos Ministru prezidenta, finanšu ministra un ekonomikas ministra amatos. Viņi ir vienīgie valdības ministri, kuriem ir pieejama detalizēta informācija par šo darījumu.

Deputāti pašlaik nevar izvērtēt, vai darījuma apturēšana šobrīd var nodarīt papildus zaudējumus valstij un kurā gadījumā tie būtu lielāki: vai darījuma apturēšanas vai turpināšanas gadījumā. Turklāt nevar izslēgt, ka «Saskaņas» mērķis ir panākt bankas pastarpinātu nonākšanu bijušo bankas «Parex» īpašnieku - Saskaņas kādreizējo sponsoru rokās.

Tāpēc NA neatbalsta Saskaņas piedāvāto risinājumu un neatbalsta lēmumprojekta «Par uzdevumu Ministru kabinetam nekavējoties apturēt bankas «Citadele» akciju pārdošanas procesu un sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu par bankas «Citadele» akciju pārdošanu» iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā.

Komentāri (407)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu