Demonstrē attēlus ar aizdomīgo objektu, kas fiksēts pie Stokholmas krastiem (179)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās dienās veicot trīs novērojumus trīs dažādās vietās, Zviedrijas armijai līdz šim nav izdevies gūt apstiprinājumu tam, ka pie Stokholmas krastiem valsts teritoriālajos ūdeņos atrastos bojāta Krievijas zemūdene, tomēr šādu versiju joprojām nevar izslēgt, jo pārmeklējamā zona atrodas ārvalstu interešu lokā, šodien pēc amatpersonu rīkotās preses konferences vēsta Zviedrijas mediji.

Tikmēr sociālajos tīklos jau parādījušās konkrētas versijas, ka avarējis Krievijas stratēģiskas nozīmes zemūdens kreiseris.

Svētdienas rītā kāda persona arhipelāgā uz ūdens virsmas novērojusi aizdomīgu objektu un to nofotografējusi, pēc kā objekts pazudis. Uzņemto fotogrāfiju amatpersonas šodien demonstrējušas arī preses konferencē.

Zviedrijas bruņotie spēki uzskata, ka visi novērojumi ir ļoti ticami. Visi informatori redzēto ir mēģinājuši uzskicēt, taču patlaban nevar secināt, ka runa varētu būt par zemūdeni.

Zviedrijas kontradmirālis Anderss Grenstads atturējās no spekulācijām par specifiskiem ārvalstu spēkiem, kas varētu slēpties aiz šīs lietas.

Zviedrijas armija turpina operāciju arhipelāgā, taču vienlaikus tā uzsver, ka tā ir izlūkošanas operācija, nevis kara operācija pret zemūdeni. Lai īstenotu pretzemūdeņu kaujas operāciju, būtu jāpiesaista lielāki resursi.

Tikmēr sociālajos tīklos sākušas cirkulēt versijas, ka pie Zviedrijas krastiem avarējusī krievu zemūdene pat varētu būt bruņota ar kodolieročiem. Twitter lietotāji ziņo, ka Krievijas Ziemeļu flotē esot gūts neoficiāls apstiprinājums, ka pie Zviedrijas krastiem grimst Krievijas zemūdene «Dmitrij Donskoj». «Putins nepalīdz. Viss kā ar Kursk.»

Komentāri (179)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu