Laikraksts nosauc galvenā Ēģiptes aviokatastrofas vaininieka vārdu (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc laikraksta «The Sunday Times» rīcībā esošās informācijas, iespējams, sprādzienu «Kogalimavia» lidmašīnā «Airbus A321» organizējis «Islāma valsts» pakļautībā esošā grupējuma «Sīnāja province» vadonis Abu Osama al Masri.

Britu izlūkdienests apgalvo, ka tai kļuvis zināms it kā galvenā aviokatastrofas vaininieka vārds. «Izlūkdienesta vadītāji pieļauj, ka laineris, kurā atradās 224 pasažieri, uzsprāga,» teikts ziņojumā.

Pēc dienesta rīcībā esošajiem datiem, bumbu lidmašīnā varēja nogādāt «Islāma valsts» pakļautībā esošais grupējums «Sīnāja province», kuras līderis al Masri sadarbības līgumu ar «Islāma valsti» noslēdza pagājušajā gadā Sīrijā.

Lielbritānijas valdība apstiprināja, ka gadījumā, ja al Masri izraisīs izmeklētāju interesi, Londona piedāvās palīdzību Krievijai un Ēģiptei, lai viņu aizturētu. Avīzes avots neizslēdza, ka šī iemesla dēļ Anglija varētu iesaistīt specvienību SAS.

Iepriekš vēstīts, ka ierakstā vienā no 31.oktobrī avarējušās Krievijas lidmašīnas melnajām kastēm dzirdams sprādziens, kas nav saistāms ar dzinēja sabojāšanos.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu