Viena no Ēģiptes aviokatastrofas versijām Kremlim nozīmē «ļaunu murgu» (450)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Versija par teroraktu ir kļuvusi par galveno, cenšoties noskaidrot lidmašīnas «Kogalimavia» katastrofas cēloņus. Tam par iemeslu ir kļuvusi ne tikai krievu un eiropiešu tūristu evakuācija, bet arī Kremļa reakcija. Kā vēsta Krievijas laikraksts «Vedomosti», ja katastrofa notikusi vai nu terorakta, vai nu tehnisku bojājumu dēļ Krievijas varas atbildība par notikušo ir abos gadījumos. 

Ja tiks apstiprināts, ka lidmašīna nokritusi tehniskas kļūmes dēļ, tad Krievijas atbildība būs par aviācijas un tūrisma biznesa kontroli valstī, kā arī par korupciju un ekonomisko situāciju, tas ir, «parastā Krievijas atbildība ar atstrādātiem veidiem, kā no tās izvairīties». Jau tagad var vērot, kā Krievijā tiek aizliegts izmantot konkrētas lidmašīnas un stingrāku kontroļu veikšana.

Tiesa, terorakts uz Krievijas varas pleciem uzliks jau daudz smagāku nastu - tā ir atbildība par karu Sīrijā.

«Kremlis, izskatās, ka vēlas izbēgt pat no mājieniem par šādu atbildību - šī versija Kremlim ir kā ļauns murgs. Tā ir atbildība par nekompetenci, uzsākot karu Sīrijā. Tā ir klaja konfliktu risku ignorēšana. Iesaistoties konfliktā, kur ir iesaistīti teroristi, viens no riskiem bija terorakts, un šis risks bija pārāk acīmredzams. Krievijai, kura gadiem cīnījusies pret terorismu savā teritorijā, lidmašīnas katastrofa - terorakts ar simtiem upuru būtu kā pliķis sejā,» uzskata laikraksts.

Krievijas varas pārstāvju brīžiem pat nesaprotamā uzvedība pēc katastrofas var nozīmēt to, ka valstij nav līdzekļu un iespēju operācijas pastiprināšanai.

«Operācija Sīrijā galvenokārt ir nepieciešama kā skaista bilde televizoru ekrānos kā Krievijas militāro iespēju reklāma. Krievijas varasiestādes, uzsākot operāciju Sīrijā neaizdomājās, ka šāda rīcība izraisīs teroraktu un vairāk nekā 200 nevainīgu krievu nāvi. Krievija nevēlas Sīrijā iet līdz galam. Tiesa, atkāpjoties no Sīrijas, Krievijas varai tas nozīmēs «neiespējamo» - pilnīgu krahu un varas neveiksmi,»

raksta «Vedomosti».

Propagandas nolūkiem, kā paredz laikraksts, Kremlis var izmantot tādu pašu taktiku kā Ukrainas konflikta gadījumā.

«Līdz pēdējam noliedzot terorakta versiju, haotiski radot jaunas un pat absurdas notiekošā versijas, kā piemēram, tehnikas kļūda, kādas valsts militārās mācības, un tamlīdzīgi, cilvēkos var pastiprināt neizpratnes un baiļu sajūtu. Tā rezultātā katrs «vidējais statistiskais» krievs domās, ka lidot ir ļoti bīstami, bet kurš vainīgs - nav skaidrs. Bet, pēc Krievijas varas domām, pilsoņu uzdevums arī ir sēdēt mājās un necensties kaut ko saprast,»

noslēdz laikraksts «Vedomosti.»

Kā ziņots, pirms nedēļas 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Ņemot vērā aizdomas, ka aviokatastrofa varētu būt saistīta ar terora aktu, līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas, arī «airBaltic» atcēla lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Komentāri (450)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu