«Novatours» nenoteiktu laiku nepārdos ceļojumus uz Šarm eš Šeihu (27)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stewartmorris, CC BY-NC-ND 2.0

Pēc Latvijas Civilās aviācijas aģentūras (CAA) lēmuma uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Šarm eš Šeihu Ēģiptē, arī tūroperators «Novatours» ir apturējis ceļojumus uz šo kūrortu, kā arī uz nenoteiktu laiku slēdzis ceļojumu pārdošanu uz šo galamērķi, aģentūrai BNS sacīja tūroperatora pārstāve Laima Melkina.

Vienlaikus lidojumi uz citu Ēģiptes kūrortu - Hurgadu - turpinās. «Visi «Novatours» klienti, kuri iegādājušies braucienus uz Šarm eš Šeihu, ir apzināti, un viņiem piedāvāts saņemt atpakaļ iemaksāto naudas summu vai izvēlēties ceļojumu uz jebkuru citu «Novatours» ceļojumu galamērķi,» teica Melkina.

Tostarp viņa atzīmēja, ka tā kā lidojumi uz Šarm eš Šeihu ir atcelti uz nenoteiktu laiku, patlaban ir grūti prognozēt, kad ceļojumi varētu atsākties. «Tas atkarīgs no kompetento iestāžu lēmumiem, kam turpināsim sekot,» sacīja Melkina.

Viņa arī norādīja, ka visi «Novatours» klienti, kas atradās Šarm eš Šeihā, patlaban ir nogādāti Latvijā. «Tā kā lēmums par lidojumu atcelšanu tika pieņemts piektdien [6.novembrī], šobrīd komunicējam ar klientiem un skaidrojam radušos situāciju. Esam gandarīti, ka atbildīgās iestādes ir atbilstoši reaģējušas uz notikumiem, jo ceļotāju drošība ir pirmajā vietā. Pagaidām gan ir grūti aplēst, cik liela summa ceļotājiem tiks atmaksāta par nenotikušajiem lidojumiem. Liela daļa ceļotāju izvēlas doties uz kādu no citiem «Novatours» galamērķiem, tāpēc par zaudējumiem ir pāragri spriest,» klāstīja Melkina.

Savukārt tūroperatora «TezTour» pārstāve Marina Ulanova aģentūrai BNS uzsvēra, ka patlaban runa ir par divām lidostām un diviem tūrisma reģioniem - Šarm eš Šeihu un Hurgadu. «Ārlietu ministrijas aicinājums tūristiem izvērtēt ceļojuma neatliekamību attiecas tikai uz Šarm eš Šeihas kūrortiem. Ņemot vērā gan ministrijas ieteikumus, gan Latvijas Civilās aviācijas aģentūras rīkojumus, lidojumu programma uz Šarm eš Šeihu ir pārtraukta,» teica Ulanova.

Viņa atgādināja, ka aizvadītajā nedēļas nogalē tūroperatori «TezTour», «Novatours» un «Alida Turs» ar aviokompānijas «airBaltic» diviem čarterreisiem nogādāja Latvijā 285 tūristus.

Pēc viņas teiktā, «Tez Tour» tūristu Šarm eš Šeihas kūrortos vairs nav. «Čarterlidojumi un programmas turpināšana uz Šarm eš Šeihas reģiona kūrortiem šobrīd ir apturēta vismaz līdz brīdim, kad Ārlietu ministrija un citas kompetentas iestādes pieņems lēmumu, ka tā atkal ir droša. Izteikt prognozes [par lidojumu atsākšanu] patlaban ir pāragri,» sacīja Ulanova.

Tāpat viņa uzsvēra, ka situācija Šarm eš Šeihā ir ārkārtas un katram operatoram jāpieņem savs lēmums, kā rīkoties ar jau pieteiktajiem, bet tagad atceltajiem ceļojumiem. »«TezTour» zaudējumi, kuri radušies ārkārtas situācijas dēļ Šarm eš Šeihā vēl nav pilnībā aprēķināti, jo jāņem vērā, ka daļa «TezTour» tūristu izvēlas mūsu piedāvāto alternatīvo ceļojuma iespējas, bet daļa naudas atmaksu. Turklāt ne visi tūristi uzreiz pieņem lēmumu, kuru variantu izvēlēties, un precīzi pateikt, kad tūristi savu izvēli izdarīs, arī nav iespējams,» skaidroja Ulanova.

CAA direktors Māris Gorodcovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka CAA katru dienu turpina konsultācijas ar visām iesaistītajām pusēm saistībā ar drošības situāciju lidojumiem uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu.

«Mēs praktiski katru dienu konsultēsimies ar visām iesaistītajām pusēm un tad atkarībā no konsultāciju rezultāta vērtēsim, kas tālāk būs darāms,» sacīja Gorodcovs, norādot, ka pirmdien konsultācijas vēl nav veiktas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu.

Latvijas nacionālā aviosabiedrība «airBaltic», ieviešot papildu drošības pasākumus, organizēja divus speciālos lidojumus, lai no Šarm eš Šeihas atvestu mājās tur esošos tūristus. Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Tāpat vēstīts, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu «Metrojet» strādājošās Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīna «Airbus A-321» ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators «Brisco». Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts - bumbas sprādziens vai uz to raidīta raķete.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu