Ēģiptes kūrortos joprojām atrodas vairāk nekā 300 Latvijas tūristu (36)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gbannerman, CC BY-NC 2.0

Atbilstoši Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā esošajai informācijai pirmdien Šarmelšeihā vēl uzturas 155, bet Hurgadā - 170 «GoAdventure» tūrisma kompānijas klienti, kuri Ēģiptē ieradušies ar «AirCairo» aviokompāniju, informēja ĀM.

Tūrisma kompānija «GoAdventure» informējusi ĀM, ka visi ceļotāji ir drošībā un ir izmitināti viesnīcās. Tāpat visus ceļotājiem radušos izdevumus sedz kompānija «GoAdventure». Ceļotāju atgriešanos Latvijā no Šarmelšeihas «GoAdventure» plāno nodrošināt otrdien, 10.novembrī, savukārt informācija par reisu no Hurgadas uz Latviju tiek precizēta un būs drīzumā pieejama tūrisma kompānijas interneta vietnē, vēsta ĀM.

Tāpat ministrijā norādīja, ka tā turpina saņemt neskaitāmus zvanus un e-pastus no ceļotājiem, kuri atrodas Ēģiptē vai tuvākajā laikā plāno turp doties. Ceļotāju sūdzības tiek operatīvi pārsūtītas tūrisma kompānijām steidzamai saziņai ar personām. Tāpat ĀM informē, ka tūrisma kompāniju «Teztour», «Novatours» un «Alida Tūrs» klienti, kas ceļoja uz Šarmelšeihu ar Latvijas aviokompāniju «airBaltic» 7.un 8. novembrī ar diviem speciālajiem reisiem ir nogādāti Latvijā – kopā gandrīz 300 cilvēku.

ĀM preses sekretārs - vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka gan Latvijas ĀM Konsulārais departaments, gan arī Latvijas vēstniecība Ēģiptē uztur saziņu ar Latvijas tūristiem Šarmelšeihā un sniedz nepieciešamo palīdzību savas kompetences ietvaros.

«GoAdventure» norāda, ka saistībā ar daudzu valstu sāktajiem tūristu evakuācijas plāniem no Ēģiptes, patlaban ir ļoti sarežģīti veikt izlidošanas laiku saskaņošanu ar Ēģiptes lidostām, lai nodrošinātu tūristu nogādāšanu Latvijā. Jaunākajā «GoAdventure» paziņojumā teikts, ka lidmašīna no Šarmelšeihas varētu izlidot otrdien, 10.novembrī, plkst.19 un Rīgas lidostā nolaisties plkst.23.30.

Visiem tūroperatora «GoAdventure» tūristiem, kuri patlaban atrodas Ēģiptes kūrortos, tiks nodrošināta bezmaksas izmitināšanas, tajā skaitā ēdināšanas un transfēra pakalpojumi bez papildu maksas.

«Informējam, ka tūristiem, kuri atrodas Ēģiptes viesnīcās nepastāv tieši drošības apdraudējumi, bet atbilstoši Ārlietu ministrijas rekomendācijām, aicinām ierobežot un izvairīties no individuāliem ceļojumiem pa sauszemi visā Ēģiptes teritorijā,» teikts paziņojumā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarmelšeihu.

Latvijas nacionālā aviosabiedrība «airBaltic», ieviešot papildu drošības pasākumus, organizēja divus speciālos lidojumus, lai no Šarmelšeihas atvestu mājās tur esošos tūristus. Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Tāpat vēstīts, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarmelšeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu «Metrojet» strādājošās Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīna «Airbus A-321» ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators «Brisco». Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts - bumbas sprādziens vai uz to raidīta raķete.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu