Jauns pavērsiens Ēģiptes aviokatastrofas izmeklēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes izmeklētāji sākuši nopratināt Šarm eš Šeihas viesnīcu darbiniekus, jo radušās aizdomas, ka spridzeklis, kura dēļ nogāzās lidmašīna, tūristu bagāžā ievietoja kādā no tūristu viesnīcas istabām.

Iepriekš jau nopratināti lidostas darbinieki un gaisa satiksmes kontrolieri, jo bija radušās aizdomas, ka teroristiem palīdzējis kāds līdzzinātājs lidostā.

Izmeklētājiem radās aizdomas, ka ar «Islāma valsts» kaujiniekiem bijuši saistīti lidostas bagāžas krāvēji, kas, izmantojot savu augsta līmeņa drošības pielaidi, varēja spridzekli nepamanītu iznest cauri pirmslidojuma pārbaužu procedūrām.

Saskaņā ar otru teoriju, spridzekli pasažieru bagāža varēja ievietot kādā no tūristu viesnīcu istabām.

Vietējās viesnīcas nodrošina pārtiku dažiem reisiem un piegādā pārtiku lidmašīnām, ziņo amatpersonas.

Sākta viesnīcas apkalpojošā personāla nopratināšana, ieskaitot apkopējus un palīgstrādniekus, lai noskaidrotu, kā spridzeklis nokļuvis lidmašīnā, vēsta «Daily Telegraph».

Bez tam, izskanējusi informācija, ka Šarm eš Šeihas lidostas pārbaudes nereti bijušas ļoti paviršas.

Ēģiptes Tūrisma ministrijas pārstāvis Magdijs Salims norādījis, ka lidostas darbinieki regulāri nav veikuši drošības pārbaudes kolēģiem un draugiem vai arī «nav pārmeklējuši pasažierus, kas bija labi ģērbušies un lidostā ieradās ar smalkām automašīnām»,lai ietaupītu viņu laiku.

Turklāt videonovērošanas kameru sistēma visā lidostā bijusi bojāta.

Šie ir tikai daži fakti, kas atklāj šokējoši paviršo attieksmi pret drošību lidostā, kuras darbinieki tā vietā, lai pārbaudītu bagāžu, spēlējuši spēlītes savos telefonos, nevis skatījušies skeneru monitoros, ļaujot iziet drošības kontroli par niecīgu samaksu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu