Britu tūristi Šarm eš Šeihas kūrortā apsargāti ar nederīgiem bumbu detektoriem (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu ģimenes Šarm eš Šeihā apsargātas ar nederīgiem bumbu detektoriem, kas ir Lielbritānijā ražots produkts, vēsta «Mail Online». 

Viesnīcas izmantojušās nederīgas ierīces, ko tagad izgatavojot arī Ēģiptes armija. Tomēr šie detektori esot teju identiski pilnīgi nederīgām ierīcēm. Eksperti norāda, ka šīs ierīces esot parastas radio antenas, kurām pievienoti rokturi.

Šāds fakts atklājies pēc tam, kad Ēģiptes policija centusies noskaidrot, vai Šarm eš Šeihas viesnīcas darbinieki varētu būt atbildīgi par Krievijas lidmašīnas katastrofu.

Tūkstošiem Lielbritānijas ģimeņu joprojām gaida, kad varēs lidot mājās. «Mail Online» noskaidrojis, ka šīs «butaforijas» izmanto vismaz piecās britu iecienītākajās viesnīcās. Apsardzes darbinieki šīs ierīces izmantojuši pārbaudot viesus, viņu automašīnas un bagāžu.

Ņemot vērā to, ka šīs ierīces esot praktiski nederīgas, teroristi ļoti viegli pasažieru bagāžā varējuši ievietot spridzekli.

Tā kā šīs ierīces patlaban ražo arī Ēģiptes armija, tad pilnīgi iespējams, ka tās tiek izmantotas arī Šarm eš Šeihas lidostā, vēsta «Mail Online». Daži no ekspertiem, kas nesen pārbaudījuši Šarm eš Šeihas lidostu, brīdinājuši, ka šādi «neīsti» detektori tiek izmantoti kūrortā.

Eksperti norādījuši, ka ar šādu detektoru meklēt, vai bagāžā nav bumbas, esot tas pats, kas vienkārši to mēģināt atrast pēc nejaušības principa.

Pagājušajā naktī Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs savā «Twitter» kontā ierakstījis, ka lidmašīnas avārija «varējusi būt teroristu uzbrukuma rezultāts».

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu