ASV izmeklētāji varētu pievienoties Ēģiptes aviokatastrofas izmeklēšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV izmeklētāji jau ļoti drīz varētu iesaistīties Krievijas lidsabiedrības «Kogalimavia» lidmašīnas aviokatastrofā un meklēt kādus fiziskus pierādījumus no šīs nelaimes. ASV Nacionālās Transporta Drošības biroja pārstāvji ir apstiprinājuši, ka Ēģipte ir piekritusi šādam solim, vēsta medijs CNN. 

Amerikāņu izmeklētāji gan pašlaik gaida specifiskāku informāciju par notikušo un par to, kad un kur notiks lidmašīnas dzinēju ekspertīze. Ēģiptes ārlietu ministrs Samehs Šukuri norādīja, ka Ēģipte ir piekritusi ASV izmeklētāju iesaistei.

«Ēģipte ir piekritusi ASV izmeklētāju piedāvājumam kļūt par daļu no izmeklētāju komandas. Šī [izmeklētāju] grupa ir saistīta ar lidmašīnu dzinēju ražotājiem, un viņi var sniegt ārkārtīgi nozīmīgus atklājumus un informāciju par šo aviokatastrofu,» norādīja Šukuri.

Tiek norādīts, ka avarējušās lidmašīnas «Airbus A321» dzinējus ražojusi ASV kompānija «Pratt & Whitney». Kā norāda arī citas Ēģiptes amatpersonas, ASV izmeklētāju iesaiste ir ļoti nozīmīga, ņemot vērā, ka tieši šīs valsts rūpnīcā ir ražoti lidmašīnas dzinēji.

Jautāts, vai arī FIB iesaistīsies izmeklēšanā, Šukuri uzsvēra, ka «FIB ir piedāvājis palīdzību mūsu partneriem Ēģiptē un Krievijā, un ir gatavi palīdzēt. Vai tas notiks, pagaidām pāragri spriest».

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Katastrofas izmeklētāji ir «par 90% pārliecināti», ka troksnis, kas ir dzirdams «melnās kastes» ieraksta pēdējā sekundē, ir bumbas sprādziens, ziņu aģentūrai «Reuters» svētdien atzina izmeklēšanas komisijas loceklis.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar «Islāma valsti» saistīti kaujinieki, tomēr sākotnēji šie paziņojumi izsauca skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu