Lidojumu apturēšanas dēļ Ēģipte un Krievija cietīs simtos miljonu dolāru lēšamus zaudējumus (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ger and Audrey, CC BY-NC-ND 2.0

Lidojumu apturēšana uz Ēģipti saistībā ar 31.oktobrī Sīnāja pussalā notikušo aviokatastrofu radīs vairākos simtos miljonu dolāru lēšamus zaudējumus kā Ēģiptei, tā arī Krievijas tūrisma uzņēmumiem, trešdien pavēstīja amatpersonas.

Kā paziņoja Ēģiptes tūrisma ministrs Hežams Zazu, Krievijas un Lielbritānijas lidojumu apturēšana uz Ēģipti tai ik mēnesi radīs 2,2 miljardus Ēģiptes mārciņu (262 miljonus eiro) lielus zaudējumus.

«Zaudējumi var sasniegt 6,6 miljardus Ēģiptes mārciņu (790 miljonus eiro), ja lidojumu apturēšana ilgs trīs mēnešus,» laikraksts «al-Masry al-Youm» citē ministra teikto.

No kopējā Šarm eš Šeihā uzņemto viesu skaita 66% bijuši Krievijas un Lielbritānijas tūristi, sacīja Zazu.

Otrdien Kremļa administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs sacīja, ka Krievijas noteiktais komerclidojumu aizliegums uz Ēģipti varētu palikt spēkā vairākus mēnešus.

Krievijas tūroperatori lidojumu apturēšanas dēļ zaudēs aptuveni 200 miljonus dolāru (186 miljonus eiro), atzina Krievijas Tūroperatoru asociācijas viceprezidents Dmitrijs Gorins.

Ja lidojumu aizliegums ilgs vairāk par trim mēnešiem, zaudējumu summa kļūs vēl lielāka.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Katastrofas izmeklētāji ir «par 90% pārliecināti», ka troksnis, kas ir dzirdams «melnās kastes» ieraksta pēdējā sekundē, ir bumbas sprādziens, ziņu aģentūrai «Reuters» svētdien atzina izmeklēšanas komisijas loceklis.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar «Islāma valsti» saistīti kaujinieki, tomēr sākotnēji šie paziņojumi izsauca skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu