Britu eksperti dažus mēnešus pirms Ēģiptes traģēdijas atzinuši Šarm eš Šeihas lidostu par drošu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sīnāja pussalas dienvidu provinces gubernators atklāja, ka britu amatpersonas veikušas regulāras vizītes Šarm eš Šeihas lidostā, atzīstot, ka nav nekādu bažu pār tās drošības sistēmu.

«Ik pēc diviem mēnešiem britu komanda ierodas pārbaudīt mūsu aprīkojumu un drošības procedūras. Nekad nav teikts, ka būtu pamats bažām par drošību,» medijiem atklāja gubernators.

Kopš Krievijas lidmašīnas avārijas lidostas drošības sistēma pakļauta intensīvai kontrolei. Vairāki tūristi ir apsūdzējuši lidostas drošības darbiniekus par interneta spēļu spēlēšanu, smēķēšanu un pat iemigšanu darba laikā. Tika apgalvots, ka arī videonovērošanas monitori tikuši uzmanīti tikai daļēji.

Lielbritānijas valdība, reaģējot uz notikušo, nosūtījusi uz Šarm eš Šeihu komandu ārkārtas drošības pārbaudēm.

Tikmēr Ēģiptes kūrorts, ko bija iecienījuši britu un krievu tūristi, pašlaik piedzīvo milzīgus zaudējumus. Uzņēmumi sākuši atlaist darbiniekus, reaģējot uz apmeklētāju skaita samazināšanos, vēsta «Daily Mail».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu