Aviokatastrofa Ēģiptē: Aprēķināti Krievijas kompāniju zaudējumi slēgto reisu dēļ (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas aviokompānijas finansiālie zaudējumi no lidojumu apturēšanas uz Ēģipti šajā gadā sastāda 9,1 miljardu rubļu (127,7 miljoni eiro). Par to ziņojis Gaisa transporta asociācijas prezidents Vladimirs Tasuns, vēsta «Lenta.ru».

Visvairāk esot pazaudējušas tās kompānijas, kas izpilda čarterreisus. «Urālu aviolīnija» gada beigās zaudējumu apmērs sastādīs 700 miljonus rubļu (9 miljoni eiro).

No lidojumu slēgšanas uz Kairu Krievijas aviokompānija «Aeroflot» zaudējusi 60miljonus rubļu (842, 578 eiro).

Aizliegums Krievijas aviokompānijām veikt lidojumus uz Ēģipti ieviests 6. novembrī. Krievijas kompāniju lidojumu uz laiku liegti līdz katastrofas iemesla noskaidrošanas brīdim.

Kā ziņots, lidsabiedrībai «Kogalimavia» piederošai laineris «Airbus A-321», kurā atradās 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, no radaru ekrāniem pazuda īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas.

Saskaņā ar Ēģiptes amatpersonu sniegtajām ziņām visi pasažieri lidmašīnā esot bijuši krievu tūristi.

Civilās aviācijas ministrija ziņo, ka lidmašīna brīdī, kad pazuda no radaru ekrāniem, atradusies 9500 metru augstumā. Ēģiptes glābšanas dienesti lidmašīnas atlūzas atraduši uz dienvidiem no Arīšas Hasenas apkārtnē.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu