Parīzē nošautajam uzbrucējam bijis telefons ar vācu SIM karti (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: blakespot, CC BY-SA 2.0

Ceturtdien Parīzē pie policijas iecirkņa nošautajam uzbrucējam bijis līdzi mobilais telefons ar vācu SIM karti, piektdien paziņojis Francijas prokurors Fransuā Molins.

Uzbrucēja identitāte vēl nav līdz galam noskaidrota.

Pie vīrieša tika atrasts ar roku rakstīts dokuments, kurā apgalvots, ka viņš ir no Tunisijas. Salīdzinot pirkstu nospiedumus, policija atklāja, ka vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas uzmanības lokā saistībā ar kādu zādzību 2013.gadā. Toreiz viņš apgalvojis, ka ir dzimis 1995.gadā Kasablankā, Marokā.

Dokumentā, kas tika atrasts pie viņa, viņš apgalvojis, ka nolēmis uzbrukt Sīrijas situācijas dēļ.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs bija bruņojies ar gaļas cirvi un viņam mugurā bija neīsta pašnāvnieka veste.

Molins sacīja, ka policisti, kas nošāvuši uzbrucēju, rīkojošies atbilstoši un pašaizsardzības nolūkos un pirms tam vairākas reizes brīdinājuši vīrieti, lai tas apstājas.

Vācijas Iekšlietu ministrija atteikusies komentēt iespējamo saikni ar Vāciju, bet norādījusi, ka drošības dienesti abās valstīs strādā ciešā sadarbībā.

Incidents notika pirmajā gadadienā kopš divu teroristu uzbrukuma Francijas satīras žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē. Uzbrukumā tika noslepkavoti 12 cilvēki.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu