Eiropas izlūkdienesti bažījas, ka tuvākajā laikā Eiropā gaidāmi nebijušu apmēru terora akti (162)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirms asiņainajiem Parīzes terora aktiem vairākās pilsētās visā Eiropā bija izvietoti aptuveni 60 «Islāma valsts» kaujinieki, kuru uzdevums bija sarīkot vairākus terora aktus.

Informācijas avots Eiropas izlūkdienestos sarunā ar CNN atklājis, ka teroristu mērķi bijuši Parīze, Berlīne un apdzīvotas vietas Beļģijā, lai gan nav liecību, ka terora akti būtu bijuši plānoti vienlaicīgi.

Tāpat avots atklājis, ka drošības dienesti ir norūpējušies, ka «Islāma valsts» tuvākajā laikā var veikt daudz vērienīgākus terora aktus, nekā līdz šim.

Anonīms avots no Eiropas pretterorisma aprindām pastāstījis CNN, ka drošības dienestiem doti «mājieni», ka uzbrukumiem bija jānotiek neilgi pirms Parīzes slaktiņa, taču informācija bijusi pārāk neskaidra, lai ar to strādātu.

«Tas savā ziņā tā apstiprināja to, ko mēs jau zinājām. «Islāma valsts» neslēpj, ka gatavo uzbrukumu Eiropai», informācijas avots atklājis CNN.

Tāpat avots atklājis, ka uzbrukumus Eiropas pilsētām organizē Abu Mohammes Al-Adnani, kurš janvārī it kā esot smagi ievainots uzlidojumu laikā Irākā.

Komentāri (162)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu