Afganistānas talibi paziņo par «pavasara ofensīvas» sākumu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

 Afganistānas nemiernieku kustība «Taliban» otrdien paziņoja par «pavasara ofensīvas» sākumu, neraugoties uz Afganistānas valdības centieniem panākt nemiernieku atgriešanos pie miera sarunu galda.

Ofensīvas gaitā «visā valstī notiks plaši uzbrukumi ienaidnieka pozīcijām», sola talibi.

Ikgadējā pavasara ofensīva iezīmē sākumu «kauju sezonai». Tiesa gan, arī aizvadītajā ziemā talibi turpināja kaujas ar valdības spēkiem, pirmo reizi atsakoties no ierastās pauzes cīņās.

Talibu paziņojumā draudēts ar «kaujinieku, kas apņēmušies kļūt par asinslieciniekiem, un taktiskiem uzbrukumiem ienaidnieka bastioniem», ar to domājot pašnāvnieku uzbrukumus. Šādu taktiku talibi jau ilgstoši īsteno pret Afganistānas policiju un armiju.

Pirmdien vienā šādā uzbrukumā valsts austrumos tika nogalināti 12 jauniesauktie.

Nemiernieki arī solīja turpināt uzbrukumus 13 000 NATO karavīru, kas joprojām ir izvietoti Afganistānā,

«Ir cerība, ka, pielietojot šādu daudzpusīgu stratēģiju, ienaidnieks tiks demoralizēts un būs spiests pamest mūsu valsti,» teikts paziņojumā.

Talibi ārvalstu karaspēka aiziešanu izvirzījuši kā priekšnoteikumu miera sarunām ar Kabulu, kas pagājušajā vasarā tika sāktas Pakistānā, tomēr tika pēkšņi pārtrauktas pēc tam, kad tapa zināms, ka talibu kustības dibinātājs mulla Omars jau divus gadus kā ir miris.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu