Krievijas iznīcinātājs divas reizes dienas laikā pārkāpj Somijas gaisa telpu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas iznīcinātāji ceturtdien divas reizes pārkāpuši Somijas gaisa telpu, paziņojusi Somijas Aizsardzības ministrija. 

Kā norāda «Interfax», Krievijas iznīcinātājs «Su-27» pirmo reizi Somijas gaisa telpā ielidoja 16.43 pēc vietējā laika Porvo apkārtnē, un tur Somijas gaisa telpā uzturējās aptuveni minūti, ielidojot aptuveni vienu kilometra attālumā no gaisa telpas robežas un nolidoja 13 kilometrus. Otro reizi šī pati lidmašīna pārkāpa gaisa telpu 21.33 vakarā, un tas notika aptuveni tajā pašā vietā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas informācijas un masu komunikācijas departaments nenoraida izskanējušo informāciju, bet precizē, ka «iznīcinātājs mācību lidojumā lidojis virs somu līča neitrālajiem ūdeņiem, un tas lidojis pa stingri noteiktu maršrutu. Lidojuma laikā pilots no maršruta nav novirzījies, un tam ir pierādījumi».

Ziņojumā teikts, ka lidojums noticis atbilstoši visiem starptautiskajiem noteikumiem, un nevienas valsts robeža netika pārkāpta.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu