Sērijveida slepkava Somijā aizbēg pēc tiesas sprieduma nolasīšanas (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Somijas policija meklē sērijveida slepkavu Peku Sepanenu, kurš otrdien tika notiesāts uz 14 gadiem un sešiem mēnešiem cietumā par trim slepkavībām un pieciem slepkavības mēģinājumiem. Kā vēsta «yle.fi», viņš aizbēdzis. 

Policija pēc tiesas lēmuma ieradusies Sepanena mājās, lai aizvestu uz cietumu, taču tur viņu nesastapa. Pēc kriminālkomisāra Kimo Veterstranda vārdiem, dienas pirmajā pusē vairākas patruļas meklējušas Sepanenu. Meklējumi turpinās, taču viņu meklē tikai tās patruļas, kuras nav aizņemtas ar citiem uzdevumiem.

Otrdien Ziemeļkarēlijas tiesa notiesāja Kontiolahti iedzīvotāju Peku Sepanenu uz 14,5 gadiem cietumā par trim trim neplānotām slepkavībām un pieciem slepkavības mēģinājumiem, kā arī alkohola apgrozības likumu pārkāpšanu, sutenerismu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Noziegumi bija pastrādāti laikā no 2007. līdz 2014.gadam Vīnijarvi ezera apkārtnē.

Apsūdzības liecina, ka Sepanens ne reizi vien devās laivu braucienos ar saviem upuriem, kuri bija piedzērušies, pēc tam apzināti apgāza laivu un pats peldēja uz krastu, kamēr upuri slīka. Sepanenam jāmaksā arī kompensācija 59 000 eiro apmērā, kā arī jāatmaksā valstij 5000 eiro, kurus viņš ieguvis nelikumīgā ceļā.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu