NATO: Krievijas draudi pieaug visās «frontēs» (1007)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas radītie militārie draudi pieaug gandrīz visās «frontēs» un visos līmeņos, izteicies NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs čehu ģenerālis Petrs Pavels. 

NATO ar Krievijas pieaugošajām militārajām spējām un ambīcijām saskaras gandrīz visos līmeņos, tomēr alianses dalībvalstis ir gatavas nepieļaut, ka atkārtojas Krievijas īstenotais Krimas aneksijas un Austrumukrainas invāzijas scenārijs, Pavels izteicās izdevuma «Politico» pirmdien Briselē rīkotajā pasākumā.

Pavels gan uzsvēra, ka Krievijas ārpolitikas nodomi varbūt arī nav līdz galam skaidri, tomēr tās pieaugošo militāru varenību un bezbailīgumu nav iespējams noliegt.

«Mēs draudus definējam, balstoties uz diviem galvenajiem elementiem. Viens ir iespējamība, bet otrs ir nodomi,» norādīja Pavels.

«Ja runājam par iespējamību, tad, bez šaubām, Krievija attīsta savas spējas gan tradicionālajā, gan kodolieroču komponentā,» uzsvēra ģenerālis, piebilstot, ka neesot arī nekādu šaubu par Krievijas spējām izvietot karaspēku tālu no viņu pašu teritorijas un izmantot tos efektīvi.

Tiesa, Kremļa nodomi neesot pavisam skaidri.

«Ja runājam par nodomiem, tad tie nav pavisam skaidri, jo mēs nevaram patiešām droši apgalvot, ka Krievijai būtu agresīvi nodomi attiecībā pret NATO,» izteicās Pavels.

Ģenerālis uzsvēra, ka NATO visus draudus, gan reālos, gan iespējamos, ņem ļoti nopietni.

Paralēli Krievijas radītajiem draudiem, NATO arī aktīvi īsteno arī dažādus pretterorisma pasākumus, lai nepieciešamības gadījumā varētu vērsties ne tikai pret citu valstu, bet arī atsevišķu grupējumu radītajiem draudiem.

Komentāri (1007)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu