Tehnisku problēmu dēļ atlikta NATO pārcelšanās uz jauno mītni (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

2017. gadā plānotā NATO galvenās mītnes pārcelšanās uz jauno ēku Briselē, kuras būvniecība izmaksājusi vairāk nekā miljardu dolāru, tehnisku problēmu dēļ atkal atlikta.

«Pārcelšanās uz NATO jauno galveno mītni ir sākusies, un mēs ceram to pabeigt 2018. gada pirmajā pusē,» teikts sestdien izplatītajā alianses paziņojumā.

«Ēkas celtniecības darbi pamatā ir pabeigti, turpinoties darbam pie IT sistēmām. Tas ir grūts, taču svarīgs pasākums, jo NATO nepieciešamas pilnīgi drošas un modernas IT sistēmas, ņemot vērā pieaugošo kiberproblēmu kontekstu,» uzsvērts paziņojumā.

Sagaidāms, ka jaunās ēkas izmaksas ievērojami pārsniegs sākotnēji plānotos 1,2 miljardus dolāru, un līdz šim saskaņā ar NATO paziņojumu jau iztērēti 1,17 dolāru.

«Galīgās izmaksas būs zināmas pēc projekta pabeigšanas,» norādījusi alianse, atzīstot, ka darbu noslēgumu fāze prasījusi veikt zināmus precizējumus.

Jaunajām IT sistēmām ne tikai jānodrošina droši elektroniskie sakari, bet arī visas ēkas novērošana, par ko gādās vairāk nekā 1000 videokameru un ar biometriskās atpazīšanas sistēmām atgādāti ieejas caurlaižu aparāti.

Lai novērstu iespējamos kiberuzbrukumus, jaunās IT sistēmas ir ļoti sarežģītas.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu