Mirusi bagātākā sieviete pasaulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mirusi Liliana Betankūra, kuras tēvs dibināja kompāniju «L'Oreal», vēsta «Reuters» ar atsauci uz viņas meitu. Betankūra bija 94 gadus veca. 

«Šajā sāpīgajā brīdī es vēlētos mūsu ģimenes vārdā atkal paziņot par pilnīgu uzticību «L'Oreal» un izteikt pārliecību par kompānijas prezidentu Žanu Polu Agonu un viņa komandu visā pasaulē,» teica Fransuāza Betankūra - Meiere paziņojumā, kuru nosūtīja elektroniski.

«Financial Times» citē Agona vēstuli, kurā viņš raksta, ka Betankūra «devusi nozīmīgu devumu» kompānijas attīstībā un viņa bijusi «apbrīnojama skaistuma lēdija», kuru «L'Oreal» nekad neaizmirsīs.

Pēc «Forbes» versijas, Betankūra bija bagātākā sieviete pasaulē. Viņas īpašumi šī gada sākumā bija 39,5 miljardu dolāru vērtībā. Betankūru ģimene pārvalda 33% no «L'Oreal» akcijām.

Betankūra dzimusi 1922. gadā Parīzē Eižena Šulera ģimenē. Viņš dibinājis kompāniju «L'Oreal». 15 gadu vecumā Betankūra sāka strādāt pie tēva, bet pēc viņa nāves 1957. gadā viņa kļuva par galveno kompānijas akcionāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu