Par spiegošanu Krievijas labā notiesātajam juristam Polija piespriedusi 7 gadu cietumsodu (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Polijas tiesa piespriedusi septiņu gadu cietumsodu par spiegošanu Krievijas labā notiesātajam juristam Staņislavam Šipovskim, kuram iepriekš bija noteikta četru gadu brīvības atņemšana, vēsta Polijas Radio.

Par Polijas tiesas lēmumu ziņoja Krievijas ziņu aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties uz notiesātā jurista tēva teikto.

«Tiesa izskatīja apelāciju. Tiesnesis izskatīja lietu un nolasīja spriedumu - septiņu gadu brīvības atņemšana, nevis iepriekš noteiktie četri gadi,» pavēstījis notiesātā tēvs.

Viņš norādīja, ka pēc pusgada būs iespēja lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu vai arī pārsūdzēt spriedumu Augstākajā tiesā.

«Acīmredzami pēdējā iespēja būs [Eiropas Cilvēktiesību] tiesa Strasbūrā,» piebilda notiesātā tēvs.

Kā vēstīts, Varšavas apgabaltiesa 20.martā Polijas un Krievijas dubultpilsonim Šipovskim piesprieda četru gadu cietumsodu.

Tiesa atzina, ka Šipovski kopš 2012.gada apmācījusi Krievijas armijas galvenā izlūkošanas pārvalde (GRU), kurai viņš pēc tam sniedzis slepenu informāciju par Polijas enerģētikas sektoru un nesen atvērto sašķidrinātās dabasgāzes termināli.

Tiesā arī tika noskaidrots, ka apsūdzētais rakstījis naidīgus rakstus, kuros kritizēta Polijas enerģētikas politika un, mēģinot iekārtoties darbā Polijas Ekonomikas ministrijā, viņš slēpis faktu, ka viņam ir arī Krievijas pase.

Šipovskis tika aizturēts 2014.gada oktobrī. Viņš noliedza, ka būtu vainīgs.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu