ASV pēc Ziemeļkorejas izmēģinājuma izrāda savu militāro spēku (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Gaisa spēku mācību laikā Savienoto Valstu bumbvedējs «B-1B» trešdien veicis pārlidojumu Dienvidkorejai, izrādot militāro spēku pēc Ziemeļkorejas pagājušajā nedēļā veiktā raķetes izmēģinājuma.

Dienvidkoreja atklāja, ka kopīgo mācību laikā «B-1B» no ASV bāzes Guamā simulēja uzbrukumu militārajam objektam Dienvidkorejas austrumu piekrastē.

«Ar mācību palīdzību Dienvidkorejas un ASV spēki nodemonstrēja sabiedroto stingro nodomu un spēju sodīt Ziemeļkoreju, kad tiek draudēts ar kodolieročiem un raķetēm,» paziņoja Dienvidkoreja.

«B-1B» pārlidojumi arvien biežāk tiek izmantoti, lai demonstrētu militāro spēku Ziemeļkorejai, kura pēc trīs starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģināšanas pavirzījusies tuvāk kodolarsenāla izveidošanai.

ASV un Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības, kas sākās pirmdien, ilgs piecas dienas. Tajās piedalās vairāk nekā 200 lidaparāti, tostarp seši ASV iznīcinātāji «F-22» un 18 iznīcinātāji «F-35».

Ziemeļkorejas mediji otrdien paziņoja, ka ASV «pārgalvīgā kara histērija» pakļāvusi reģionu kodolkara draudiem. Phenjana turpina dēvēt «B-1B» par stratēģiskajiem kodolbumbvedējiem, lai gan pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū tie tika pielāgoti tradicionālajiem ieročiem.

Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām. Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Ziemeļkoreja ar šo raķeti sasniegusi savu mērķi kļūt par kodolvalsti, un jaunā raķete spēj sasniegt Savienoto Valstu kontinentālo daļu.

Raķetes izmēģinājums, ar kuru tika pārkāptas ANO rezolūcijas, izraisīja plašu diplomātisku sašutumu un starptautisku nosodījumu.

Dažas stundas pēc izmēģinājuma ASV aicināja Ķīnu apturēt naftas piegādes Ziemeļkorejai, kā arī visas pasaules valstis saraut diplomātiskās attiecības ar Phenjanu.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu