Rīgā aiztur kredītkaršu krāpnieku, pēc 48 stundām palaiž vaļā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kāds 32 gadus vecs Igaunijas pilsonis, izmantojot kredītkaršu pakaļdarinājumus, pieķerts pie tirdzniecības centra "Origo" bankomāta. Pēc 48 stundām izolatorā krāpnieks palaists brīvībā - ziņo raidījums "Degpunktā".

32 gadus vecais vīrietis bija cītīgi darbojies vairākas stundas, izmēģinot laimi teju visos apkārtnes bankomātos. Pirms policija igauni aizturēja, viņš jau bija paspējis izkrāpt vismaz 700 eiro.

Brīdī, kad vīrieti aizturēja, viņš jau darbojās pie kārtējā bankomāta, tāpēc policija vēl nespēj precīzi noteikt, cik liels bijis viņa tā vakara kopējais guvums - informē televīzijas raidījums.

Valsts policija jau iepriekš ziņu aģentūrai LETA ziņoja, ka vīrietis izmantojis baltu plastikāta karti bez apzīmējumiem, kas vizuāli atgādināja maksājuma karti.

Personas pārmeklēšanas laikā likumsargi pie vīrieša atrada vēl 19 baltas plastikāta kartes, kas bija ieprogrammētas ar kādas Āzijas valsts izdevējbankas kredītkaršu datiem.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais vīrietis nelikumīgi iegādājies svešu personu bankas kontu datus, kas reģistrēti ārpus Latvijas, un piesaistījis tos baltajām plastikāta kartēm, tādējādi pretlikumīgā ceļā iegūstot naudu.

Policijai gan neizdevās konfiscēt nozagto naudu. Likumsargi pieļauj, ka viņš guvumu jau paspējis iztērēt dienas gaitā. Pēc aizturēšanas vīrietis izolatorā pavadīja 48 stundas, jo ilgāk policija viņu nav pilnvarota aizturēt - vēsta raidījums "Degpunktā".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu