"Dzīve divu kilometru attālumā no Covid-19 epicentra." Kā latviešu ģimene pārdzīvoja saslimšanu ar koronavīrusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Itāliju jaunais koronavīruss no Eiropas valstīm ir skāris visvairāk. Mirušo skaits Itālijā apsteidzis Ķīnas rādītājus. "Latvijas Televīzijai" izdevās sazināties ar kādu latviešu ģimeni, kuri dzīvo Bergamo, kas ir Itālijas Covid-19 uzliesmojuma epicentrs.

Ģimene jau trešo nedēļu atrodas karantīnā, bet koronavīruss gan Ilzi Zrakiču, gan viņas vīru skāris atšķirīgi. Kamēr sieviete saslimšanu pārdzīvojusi vieglā formā, vīram klājies krietni smagāk.  

"Man bija tāda sajūta, ka mūs jau tas neskars, jo neietilpstam riska grupā. Domājām, ka nekas nebūs, jo esam jauni un spēcīgi cilvēki," sacīja Ilze.

"Kad Covid-19 skāra manu vīru, sajutu nedaudz nāves elpu pakausī. Sākās viss ar sausu klepu, bet pēc tam parādījās nogurums," atklāja sieviete.

"Karantīnas pirmajā nedēļā vīrs izgāja ārā, jo viss vēl notika. Visi restorāni un kafejnīcas bija vaļā. Viņš aizgāja uz dzimšanas dienas svinībām. Viesībās bija daudz cilvēku un, iespējams, ka tur arī atradās kāds, kurš nezināja, ka viņam ir vīruss," stāstīja Ilze.

Pēc atnākšanas no viesībām, Ilzes vīram esot strauji pasliktinājusies veselība. Sieviete atklāj, ka kamēr viņi gaidījuši ārstus, viņas vīrs esot elpojis ar maziem elpas vilcieniem, jo nespējis citādāk to izdarīt. Sāpējusi diafragma.

"Ja to vīrusu esi dabūjis, tad ārstēšanās ir atkarīga no tava organisma aizsargspējām. Šajā gadījumā nepalīdz pat antibiotikas, jo daudzi domā, ka tas tomēr var palīdzēt," stāstīja Ilze.

Latviete atklāj, ka pašlaik Itālijā situācija ir gana bēdīga, jo valsts medicīnas nozare ir pārāk noslogota un tā nespēj palīdzēt cilvēkiem. Kad visā Itālija tika izziņota karantīna, tad neviens pret to neesot izturējies nopietni.

"Neviens nevarēja iedomāties, ka no triju, četru nedēļu laikā no 3000 līdz 4000 tūkstošiem inficēto, skaits pieaugs līdz vairāk nekā 41 tūkstošiem," izteicās Ilze.

Latviete uzsvēra, ka pārējiem tautiešiem nevajadzētu vest bērnus uz bērnudārziem, svinēt dzimšanas dienas un arī ar pastaigām nevajadzētu aizrauties. Ilze aicināja ar sapratni izturēties pret gados vecākiem cilvēkiem, jo viņi ir vislielākā riska grupa.

Kopumā pēc jaunākajiem datiem Itālijā ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 41 tūkstotis iedzīvotāju. Savukārt no koronavīrusa miruši mazliet vairāk nekā 3400 cilvēku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu