Smaka un kairinājums: kas jāzina, ja izlemjat vairs neskūties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Neskatoties uz garlaicīgo procesu, skūšanai ir savas priekšrocības - perfekti gluda āda, taču ir arī pietiekami daudz negatīvo aspektu - rutīna, ieauguši matiņi un kairinājums. Kas jums būtu jāzina, ja nolemjat nolikt malā skuvekli, vēsta portāls " Domashny Ochag".

Skūties vai nē, tas ir katra paša lēmums. Nevienam nav tiesību jums uzstādīt kādus noteikumus. Mūsdienās daudzas zvaigznes atbalsta ķermeņa pozitivitāti, mēs esam atšķirīgi, un tas ir labi. 

Biezums un blīvums

Ja jūs uztraucaties, ka pēc atteikšanās no skuvekļa jūsu mati augs ātrāk vai biezāki, neuztraucieties. Tas ir mīts. Skūšanās nekādā veidā neietekmē ķermeņa apmatojuma biezumu, krāsu vai augšanas ātrumu. Matu tekstūru nosaka ģenētika, to nav iespējams mainīt ar skuvekli vai kopšanu. Ja pamanāt, ka jūsu mati ir duroši un raupji tūlīt pēc skūšanās pārtraukšanas, tas ir tikai iepriekšējā skūšanās rezultāts. Matu gali ir nogriezti ar asmeni, dodiet viņiem laiku atgūties un to stīvums izzudīs.

Izvairīšanās no skuvekļiem nepadara matus biezākus vai tumšākus. Matu struktūru nosaka ģenētika, un tos nevar mainīt.

Kā rūpēties

Neskartajam ķermenim ir būtisks trūkums - mati traucē normālu ādas kopšanu. Krēma uzsūkšanās uz absolūti gludas ādas nav problēma, uz ādas ar matiņiem tas ir grūtāk. Lai labi mitrinātu ādu, pietiek ar to, lai mainītu kopšanas līdzekļus.

Biezu krēmu vietā izmantojiet losjonus un želejas serumus. Tie tiek absorbēti vieglāk un ātrāk un uz matiem nepaliek taukaina kārta.

Neskatoties uz konsistenci, eļļas lieliski kopj gan ādu, gan matus, bet labāk izvēlēties sausas kosmētiskās eļļas, nevis dabiskās. Ja jūs neskujat paduses, dodieties pēc pretsviedru līdzekļiem ar gēla tekstūru vai izsmidzināmu dezodorantu. Atcerieties mitrināt ādu un uzklāt krēmu tūlīt pēc dušas vai peldēšanās, kamēr āda joprojām ir mitra un produktus absorbē ātrāk.

Kā rīkoties ar smaku?

Padušu matu klātbūtne vai neesamība nekādā veidā neietekmē sviedru smaržu. Fakts ir tāds, ka smarža nav mati vai pat paši sviedri. Baktērijas, kas atrodas uz mūsu ādas un barojas ar sviedru sekrēcijām, ir atbildīgas par "smaržvielām". Pietiek, lai paduses vienkārši noslaucītu ar antibakteriālām salvetēm un biežāk mazgātu, lai nebūtu sviedru smakas.

Sviedru smaka no padusēm nav atkarīga no matu klātbūtnes vai trūkuma.

Meklējiet dezodorantu aerosolus vai pretsviedru līdzekļus ar želejas konsistenci. Un nebūs problēmu: ne ar smaržu, ne ar svīšanu.

Priekšrocības

Jūs aizmirsīsiet par ieaugušiem matiņiem, kairinājumu un sarkaniem plankumiem visā ķermenī. Tie parādās mikroskopisku plaisu dēļ ādā, ko mēs paši izveidojam, pieskaroties delikātajai ādai ar tērauda asmeni. Iedomājieties, ka mēs uz brūces uzklājam ķīmisku krēmu - mēs darām to pašu, pēc tam uzklājot skūšanās putas un dažādus krēmus. Jebkura skūšanās ir mikrotrauma uz ādas. Iedomājieties, kas notiek ar ādu, kad uz brūces uzklājam krēmu! Ideālā gadījumā pēc skūšanās āda būtu jāatstāj mierā.

Alternatīva

Ja jūs joprojām izvēlaties noņemt matiņus no ķermeņa, izvēlieties vaskošanu vai vaksēšanu. Pirmkārt, tie neatstāj mikro griezumus, un, otrkārt, tie labi nekairina ādu. Atšķirībā no skūšanās ar skuvekli, jums ik pēc divām dienām nav jādomā par nevēlamiem matiņiem, un mati, kas ataug pēc divām nedēļām, būs mīkstāki. Pat pēc vaskošanas veltiet laiku krēmu un losjonu uzklāšanai uz ādas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu