Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 11 migrantus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas migrantu nometnes 1.daļa
Lietuvas migrantu nometnes 1.daļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 11 migrantus, kas nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, ceturtdien pavēstīja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

Lietuvas robežsargi novērojuši, ka robežas Baltkrievijas pusē palielinājies šīs valsts robežsargu skaits, kā arī no Baltkrievijas puses dzirdētas vairākas automātu šāvienu kārtas.

Incidenti pierobežā nav fiksēti, patrulēšana notiek pastiprinātā režīmā, iesaistot karavīrus. Pierobežas teritorijas novērošanai Lietuvas robežsardze izmantojusi savu helikopteru, kā arī Latvijas un Polijas lidmašīnas.

Lietuvas teritorijā nelegālie imigranti aizvadītajā diennaktī nav aizturēti.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu