Okupanti: Pseidoreferendumos pievienošanos Krievijai atbalstījuši teju 100% balsotāju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievu okupanti otrdien, 27. septembrī, sākuši ziņot par sākotnējiem rezultātiem pseidoreferendumos Krievijas sagrābtajā Ukrainas daļā, apgalvojot, ka pievienošanos Krievijai atbalstījuši teju visi balsošanas farsa dalībnieki.

Pēc visu balsu saskaitīšanas Krievijas okupētajā Luhanskas apgabala daļā pievienošanos Krievijai atbalstījuši vairāk nekā 98% balsotāju, okupētajā Zaporižjas apgabala daļā - vairāk nekā 93%, bet okupētajā Hersonas apgabala daļā - vairāk nekā 87%, paziņoja okupācijas varasiestādes.

Krievijas okupētajā Doneckas apgabala daļā balsu skaitīšana vēl nebija pabeigta, bet saskaņā ar provizorisko informāciju tur pievienošanos Krievijai atbalstījuši gandrīz 95% balsotāju. Okupētajā Doneckas apgabala daļā balsošanas rezultāti pasludināti pat pirms pseidoreferenduma oficiālā noslēguma.

Pseidoreferendumu rīkošanu okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu daļās nosodījusi Kijiva un Rietumi, kas šo farsu negrasās atzīt par leģitīmu balsošanu, nedz ņemt vērā tā iznākumu.

Nevienam nebija šaubu, ka balsošanas parodijā atbilstoši Kremļa versijai tiktu "atbalstīta" pievienošanās Krievijai, savukārt analītiķi brīdina, ka tam sekojošā formālā aneksija konfliktā var izraisīt jaunu eskalāciju.

Ukrainas amatpersonas iepriekš norādījušas, ka pseidoreferendumi pamatā vajadzīgi Krievijas sabiedriskās domas ietekmēšanai, lai pēc sakāvēm kaujas laukā Ukrainā attaisnotu mobilizāciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu