Publicēts iepriekš neredzēts video, kā Putins 90. gados atpūtās Somijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/YLE

Somijas raidorganizācijas "Yle" rīcībā nonācis iepriekš neredzēts video ar Vladimiru Putinu 90. gados. Tolaik vēl nosacīti tālu no Kremļa troņa amata esošais Putins apmeklēja Somiju. Putins redzams vēl neredzētā veidolā – treniņtērpā un ar izspūrušiem matiem.

Somijas raidorganizācija ieguvusi iepriekš neredzētu amatieru video no anonīma avota.

Tas uzfilmēts ap maiju – drīz pēc tam, kad Putins, kurš tolaik bija ap 40 gadu vecs un Valsts drošības komitejas (VDK) virsnieks, kļuva par toreizējā Sanktpēterburgas mēra Anatolija Sobčaka padomnieku.

Videoklipā Putins un Sobčaks spēlē galda tenisu ar mēra miesassargiem. Vienā brīdī Putins smaida. Viņš vairākkārt kasa sev kaklu.

Video: Putins, Sobčaks un miesassargi spēlē galda tenisu

Vēlāk kompānija dodas makšķerēt. Putins, acīmredzot apzinoties, ka tiek filmēts, uzgriezis kamerai muguru.

Kad viņi atgriezušies no copes, Putina toreizējā sieva Ludmila ķidā līdaku. Redzamas arī viņu divas meitas - Marija un Katerina. Kadrā redzams arī Putins mētājam šautriņas.

Video: Putins sacenšas šautriņu mešanā

Video uzņemts Somijas uzņēmumam "Thomesto" piederošā korporatīvajā villā, kas importē kokmateriālus no Krievijas. Villa atradās Torses salā Raseborgā, apmēram 100 kilometrus uz rietumiem no Helsinkiem, Somijas dienvidu piekrastē.

Putins atgriezās Ļeņingradā (tagadējā Sanktpēterburgā) 1990. gadā. Iepriekšējos piecus gadus viņš pavadīja kā VDK izlūkdienesta virsnieks Austrumvācijas pilsētā Drēzdenē. Putins pievienojās Sobčaka komandai un kļuva par ārējo attiecību komitejas vadītāju, kas atbildēja par tirdzniecības darījumiem un ārvalstu investīcijām.

Pirmās apsūdzības korupcijā pret Putinu tika izvirzītas tieši šajā laikā. Putins apgalvo, ka viņš 1991. gada augustā aizgāja no VDK, protestējot pret neveiksmīgo apvērsumu pret Mihailu Gorbačovu. Saskaņā ar "Yle" avota sniegto informāciju Putins apstiprināja, ka vizītes laikā strādājis spiegu aģentūrā.

Avots somu medijam raksturoja Ludmilu Putinu kā "ļoti patīkamu".

Avots piebilda: "Tu nevarēji pietuvoties Putinam, piemēram, lai varētu kopā mazliet iedzert un parunāt par sievietēm un dzīvi, - nekā tāda. Viņš bija ļoti atturīgs attiecībā uz alkoholu un nesmēķēja cigaretes."

Videoklipā redzams, kā grupa mierīgi pusdieno un lieto alkoholu. Sobčaks sēž galda priekšgalā. Var redzēt, kā Putins sparīgi ēd. Kad mēram tiek pasniegts liels gaļas gabals, Putins joko par tirgus ekonomiku, kas Krievijā ieviesta pēc komunisma sabrukuma.

Video: Kompānija sēž pie galda un Putins joko

Saskaņā ar "Yle" avota sniegto informāciju Putins Raseborgas villā runāja ļoti maz.

Viņš uzdeva jautājumu: kas notiks, ja "pusotrs miljons krievu" šķērsos Somijas robežu? 

Tolaik Krievijas iedzīvotāji cieta no akūta pārtikas un pirmās nepieciešamības preču trūkuma.

90. gados Putins bieži viesojās Somijā. Viņa vēlākās vizītes Krievijas premjerministra un prezidenta amatā ir bijušas rūpīgi kontrolētas. "Yle" norādīja, ka video ir "tālu no mačo un diktatora tēla, ko Putins kopš tā laika ir izveidojis par sevi".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu