Maltas lidsabiedrību "Air Malta" aizstās jauna aviokompānija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Air Malta" lidmašīna.
"Air Malta" lidmašīna. Foto: Mike Fuchslocher/Shutterstock

Malta 2024. gadā likvidēs grūtībās nonākušo nacionālo lidsabiedrību "Air Malta" un aizstās to ar jaunu valstij piederošu aviokompāniju, paziņojis Maltas premjerministrs Roberts Abela.

Maltas valdība vairāk nekā 18 mēnešus vedusi sarunas ar Eiropas Komisiju (EK) par iespējām lidsabiedrībā "Air Malta" iepludināt aptuveni 290 miljonus eiro valsts naudas.

Taču Abela pirmdienas vakarā pavēstīja, ka Brisele ir noraidījusi valdības lūgumu, un nav citu iespēju, kā likvidēt "Air Malta" un aizstāt to ar jaunu aviokompāniju.

Viņš norādīja, ka Malta nedrīkst būt atkarīga no ārvalstu lidsabiedrībām.

"Air Malta" pēdējo lidojumu veiks 2024.gada 30.martā jeb divas dienas pirms tās gaidāmās 50.gadadienas. Tā tiks aizstāta ar aviosabiedrību, kuru pārvaldīs jaundibinātais uzņēmums "KM Malta Airlines plc".

Jaunā lidsabiedrība pārņems "Air Malta" astoņas "Airbus A320" lidmašīnas, taču lidojumus veiks uz 17 galamērķiem, salīdzinot ar 37 maršrutiem, ko "Air Malta" apkalpo šobrīd.

Maltas valdība vēstī, ka investīcijām jaunajā lidsabiedrībā atvēlēti 350 miljoni eiro.

Jaunā aviokompānija sākotnēji piederēs valstij, taču ar EK panāktā vienošanās paredz, ka pēc trīs gadiem valdībai būs jāmeklē stratēģiskais partneris vai jāveic daļēja tās privatizācija. Valdība nolēmusi paturēt akciju kontrolpaketi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu